Scott Harrison (Foto: Maurice McDonald/PA, © GB/cu)
Scott Harrison (Foto: Maurice McDonald/PA, © GB/cu)

Harrison nektes profflisens

Boksekarrieren i grus for tidligere fjærvektsmester.

Den engang lovende proffkarrieren til Scott «The Real McCoy»Harrison (30) tok nok en telling denne uken, da det britiske proffbokserforbundet BBBC (British Boxing Board of Control) avslo den tidligere WBO-mesterens søknad om ny profflisens.

Må vente til 2009
BBBC begrunner avslaget med at 30-åringen ikke har innfridd forpliktelser i forhold til egen adferd som Harrison ble pålagt da forbundet inndro lisensen hans på ubestemt tid i desember 2006.
Harrison kan tidligst søke om ny profflisens i slutten av januar 2009.

Mistet kontrollen
Avslaget er kun det seneste kapittelet i Harrisons personlige nedtur som begynte for nesten tre år siden. Første tegn på at skotten hadde mistet kontrollen kom da han ikke var i nærheten av å klare vekten i forkant av et tittelforsvar mot engelske Nicky Cook i 2006. Vektproblemene førte til at Glasgow-bokseren mistet sin status som fjærvektsmester hos forbundet WBO (World Boxing Orgainzation).

I fritt fall
Da Harrison kort tid senere var innblandet i en rekke lovbrudd som inkluderte bl.a. biltyveri og narkotikaforbrytelser, svarte BBBC med å inndra profflisensen hans og påla skotten å søke om hjelp. Uten mulighet til å bokse mistet Harrison raskt kontroll på livet sitt og var jevnlig i nyhetsbildet på grunn av lovbrudd og bråk.

Nedturen så ut til å ha nådd bunnen da Harrison ble erklært personlig konkurs i 2007 og måtte selge tre av husene sine for å betale gjeld ned til skattemyndighetene.

Den tidligere toppbokseren, som var rangert så høyt som nummer to i verden av det anerkjente Ring Magazine i 2004, har vært arrestert for mindre lovbrudd et titalls ganger i løpet av de siste to årene - senest i forrige måned da han ble tatt for fyllekjøring. Sistnevnte episode skal ha hatt innvirkning på lisensavslaget.

Harrison bokset sin siste proffkamp i november 2005.