MISTENKER VM JUKS: Lennart Johansson. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
MISTENKER VM JUKS: Lennart Johansson. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Sverige mistenker VM-juks

Den mektige fotballsvensken Lennart Johansson mistenker juks i Sveriges VM-semifinale.

Hederspresidenten i UEFA Lennart Johansson avslører nå at dommeren ble oppsiktsvekkende byttet ut like før avspark i VM-semifinalen mellom Sverige og Brasil i 1994.

Han mistenker at den daværende FIFA-presidenten Joao Havelange lå bak byttet.

Byttet i siste sekund
- Dommeren ble jo byttet ut i siste sekund, til sør-amerikaneren José Torres Cadena. Og det første som hender er at Jonas Thern får rødt kort. Det var underlig, konstaterer Johansson.

- Jeg protesterer ikke mot at han skulle få gult kort etter den taklingen, men det var ikke rødt, slår den tidligere mangeårige UEFA-presidenten fast.

Johansson mistenker at brasilianeren Joao Havelange trakk i de rette trådene for å få byttet dommer. Brasil vant kampen, og gikk også til topps i finalen i 1994.

- Påvirket kampen
- Det var jo stadig rykter om at dommeroppsettet ikke var satt opp på riktig vis. Og i dette tilfellet påvirket det jo kampen. Det er en mistanke jeg har. Thern var den svenske hærføreren og uten ham på banen ble ikke kampen den samme, sier Johansson.

Johansson har ikke konfentrert Havelange med hans mistanker om juks. Svensken kommer med uttalelsene i forbindelse med sin lansering av biografien «I fotballens tjeneste».