Age of conan funcom (Foto: Åshild Amland)
Age of conan funcom (Foto: Åshild Amland)

Millionfest i Kollen

Funcom brukte svimlende 2,5 millioner for å lansere «Age of Conan». Men pengene er tilbake på konto i løpet av to uker, spår PR-ekspert.

Rundt 500 gjester var til stede da det norske spillselskapet «Funcom» arrangerte lanseringsfest i Holmenkollen for dataspillet «Age of Conan» tirsdag. Dette er den største spillbegivenheten på verdensbasis i år, og 180 journalister fra hele verden lot seg imponere av den store middelalderleiren som var iscenesatt for anledningen.

Flere stappfulle toetasjes busser kjørte de inviterte gjestene fra utestedet Fugazi og opp til Holmenkollen. Røyksignaler, grillukt, og en rekke standhaftige vakter i middelalderkostyme var det første som møtte det spente publikummet. Deretter gikk kvelden unna med ridderkamper, Turboneger-konsert, grill, og bueskyting. Med andre ord: En helt vanlig kveld i Conans rike.

age-of-conan funcom (Foto: Åshild Amland)
age-of-conan funcom (Foto: Åshild Amland)

Mye mat
Åtte kokker fordelt på tre buffeter lagde ubegrensede mengder mat til de feststemte gjestene. Hele seks lam og uante mengder kylling og svin gikk med på grillspydene i løpet av kvelden. I tillegg var det fri bar under hele arrangementet.

Ballet var likevel ikke billig for Funcom.

Arrangør for festen, Kim Reksten Grønneberg fra «Just Cruzin´ Production», kan bekrefte at det har gått med mange ressurser:

- Vi har bestilt 4200 øl, 200 flasker vin, og «nok» sprit, sier han.

Lønnsomt
Etter det TV 2 Underholdning erfarer har hele festen kostet hele 2, 5 millioner kroner til sammen.

Kommunikasjonsrådgiver og adm. direktør Ole Christian Apeland fra Apeland Informasjon bekrefter at PR-verdien på en slik fest er enorm.

- Med en slik mediedekning er denne festen en god investering. Funcom trenger å få mange spillere raskt for å få opp «hypen» rundt spillet. Dersom de får et par tusen ekstra spillere etter dette, er allerede pengene tilbakebetalt i løpet av to uker, fastslår han.

Les mer på Nettavisen: «Slik fester barbaren Conan»