Zenit  (Foto: Sergey Ponomarev/AP)
Zenit (Foto: Sergey Ponomarev/AP)

Sett penger på Uefa-cupfinalen

Zenit og Rangers gjør opp om det nest gjeveste trofeet i Europa på City of Manchester Stadium i kveld.

Spillforslag 14. mai, frist kl. 18.55:
5 Kaupanger - Årdal FK H 2,45
13 Zenit St. Peter - Ranger (pause) U 1,95

Totalodds: 4,78

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

2 Tsjekkia - Sverige S 2,05 4,10 2,25

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Lagene møttes på søndag, og den kampen vant Sverige 5-3. Tsjekkia har på papiret det sterkeste laget, men svenskene har hevet seg og har en egen evne til å avgjøre de viktige matchene. Helt åpent, og vi styrer unna.

5 Kaupanger - Årdal FK 2,45 4,25 1,65

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
3. divisjon avdeling Sogn og Fjordane. Begge lagene har innledet med 1-2-1 mot solid motstand. Eneste felles motstander er Stryn, som Kaupanger slo 4-3 og Årdal tapte 2-4 mot. Kaupanger endte på 5. plass i fjor. Sterke 9-0-2 hjemme, hvorav ett tap for dagens motstander. Årdal vant serien, men feilet i kvalifisering om spill i 2. divisjon. 7-1-3 på fremmed gress forrige sesong. Er gjort til i overkant store favoritter i våre øyne, konkurransedyktige 2,45 for H kan forsøkes med lav innsats.

7 Melhus - Tiller 2,10 3,65 2,00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Melhus har fått en tøff start på sesongen med tre strake tap i avdeling Trøndelag. Endte midt på treet i en meget jevnspilt avdeling i fjor. Tiller har fått med seg seks poeng på like mange kamper etter to hjemmeseirer mot svak motstand. Avsluttet også i ingenmannsland i sin avdeling i fjor, da laget regjerte hjemme og bare klarte 2-1-8 borte. B blir det naturlige valget etter sesongstarten lagene har hatt, men ingen innsatser på bortesvake Tiller.

10 Hull - Watford S 2,00 2,90 3,00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Etter en sesong på det jevne frem til i vinter, fant Hull det for godt å benytte seg av anledningen i en liga der alle har slått alle. En fantastisk sluttspurt holdt nesten til direkte opprykk, og med 2-0 seier i første kamp mot dagens motstander bør det bli Wembley-tur over helgen. Marney, Okocha og Pedersen regner alle med å bli klare i tide. Watford har hatt en motsatt formkurve med god poengfangst i starten av sesongen, og vedvarende formsvikt i våres. Har vært ligaens beste bortelag sesongen under ett. Henderson er tilbake fra karantene, og kaptein Eustace slipper å sone for det feilaktig idømte røde kortet i kampen på søndag. Shittu trolig ute etter en smell.

Det første oppgjøret var veldig symptomatisk for lagene. Jevnt i spill og sjanser, men Hull med en helt annen flyt når det kommer til uttelling, marginer og dommeravgjørelser. Vi står over innsatser når ettmålstap og uavgjort er like godt som seier for hjemmelaget. To blank er likevel klart nærmest en plass på kupongen med den flyten Hull har og Watford mangler.

Sjekk Fotballguiden for statistikk fra inn- og utland.

11 Zenit St. Petersburg – Rangers S 2,15 2,75 2,85

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
13 Zenit St. Petersburg - Rangers - (pause) 2,75 1,95 3,35
Uefa-cupfinale på Old Trafford i Manchester. Zenit har overrasket positivt i hver eneste runde på vei hit. Storlag som Villarreal, Marseille, Leverkusen og Bayern er ekspedert. Hjemme i Russland har den regjerende seriemesteren bare 1-4-1 innledningsvis. Trener Dick Advocaat har få fravær i troppen, og dessuten en fortid hos dagens motstander. Rangers har omtrent like overraskende forsvart seg hele veien til finalen, også de mot solid motstand underveis. Kniver med Celtic om gull i innspurten av den hjemlige ligaen. Spissen Cousin er suspendert, Burke og keeper stadig på skadelisten.

Zenit har utvilsomt imponert mest av de to finalistene. Favorittstempelet er ikke noe mindre enn det skal være, 2,15 kan vurderes. Nesten to blank på at lagene er like langt ved halvtid tas med på bongen når ultradefensive Rangers er i aksjon.

17 Norge - Canada (3-0) 3,85 4,90 1,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Historisk kamp for Norge, som her spiller sin første kvartfinale i VM noensinne. De kvalifiserte seg for videre spill selv med tap i alle kampene i mellomspillet, da Tyskland overraskende slo Latvia i natt. Norge har tidvis imponert med poeng mot Finland og 1-2 tap mot nettopp Canada, men lufta virker å ha gått litt ut av ballongen. 1-4 mot Latvia på søndag, og 1-9 mot USA dagen etter var lite imponerende. Canada har stormet frem i mesterskapet, og har som eneste lag enda ikke avgitt poeng. De har et kanonlag, spiller på hjemmebane og er nok interesserte i å vise publikum at 2-1 som det ble sist mot Norge ikke er representativt. Norge ser slitne ut, og er nok storfornøyde med å ha nådd så langt. Vi tror dessverre på stortap for de norske iskrigerne i dag.

18 Russland - Sveits 1,15 5,75 7,50

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Lagene møttes på mandag, og Russland vant da 5-3. De ledet 4-0 etter to perioder og hadde full kontroll, men så slo de plutselig av bryteren som russerne altfor ofte gjør. Sveits tok plutselig over, og reduserte to ganger, men seieren var egentlig aldri ordentlig truet. Spiller Russland sin beste hockey, er de flere klasser bedre enn Sveits. Nå er det kvartfinale, og vi regner med at russerne tar dette greit.

19 USA - Finland 2,05 4,10 2,25

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
USA lekte seg i går til 9-1 seier mot Norge, mens Finland tapte mot Canada. Lagene møttes i helgen, og den gangen vant Finland 3-2 etter å ha fått godkjent et mål som snek seg inn på utsiden via et hull i nettet. Skandalekampen var også preget av slagsmål og flere stygge episoder. Her blir det altså full krig og vinn eller forsvinn. Helt åpent mellom to av de heteste medaljekandidatene

20 Dallas - Detroit 2,20 3,40 2,00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Detroit leder nå 3-0 i kamper etter en meget sterk 5-2 seier i Dallas natt til tirsdag. Radarparet Datsyuk og Zetterberg gjorde tre poeng hver, og viser kanonform. I hele NHL’s historie har det skjedd kun to ganger at et lag har kommet tilbake fra 0-3 i kamper. Dallas blir neppe det tredje, og innser nok at de møter overmakten. Vi tror Red Wings nå avgjør i fire strake, og er klare for Stanley Cup finalen etter denne kampen.

Kjetil Rekdals spillforslag 14. mai, frist kl 20.40:

10 Hull - Watford H 2.00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
11 Zenit - Rangers H 2.15
norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!

Totalodds: 4.30

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).