HAR HOLDT IGJEN: Anders Myrvold mener det er på tide for det norske laget å slippe seg løs.  (Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP)
HAR HOLDT IGJEN: Anders Myrvold mener det er på tide for det norske laget å slippe seg løs. (Foto: TIMOTHY A. CLARY/AFP)

- Nå skal vi slippe oss løs

Anders Myrvold og Norge skal gi alt for å sikre kvartfinaleplassen mot Latvia.

HALIFAX (TV 2 Sporten): I teorien kan Norge tape kampene mot Latvia (søndag) og USA (mandag) og likevel gå videre i VM.

Med seier er de allerede klare for kvartfinalen.

- Vi skal krige. Til nå i VM har vi ikke gjort annet enn å holde oss. I morgen skal vi slippe oss løs, sier Anders Myrvold til TV2 Sporten.

- Det blir en helt annen kamp enn mot Canada. Vi skal spille vårt system så får vi se hva som står på tavla etter kampen, sier Tommy Jakobsen.

Roy Johansen ser ikke på noen av lagene som klare favoritter.

- De har spillere fra den russiske ligaen og andre gode ligaer. Vi ser selvfølgelig på Latvias sterke og svake sider, og skal forsøke å utnytte dem, sier Roy Johansen til TV2 Sporten,

Ikke defensiv
Hittil i VM har det defensive spillet vært en suksess. De kanadiske spillerne ble frustrerte over det norske spillesystemet.

- De vet hvordan de spiller uten pucken, og de vet hvordan de får oss frustrerte. Vi må bare leve med det, sier Canadas trener Ken Hitchcock til lokalavisen "The Cronicle Herald".

Norges målforskjell er 6-7 så langt i VM. Til sammenligning har Canada banket inn 14 fulltreffere (før dagens kamp mot Tyskland), men sjefen selv er ikke med på at Norge spiller defensiv hockey.

- Vi er ikke defensive. Vi har gått hjem og tettet midtsonen når det har vært mulig, og vært veldig klare i valgene våre, sier Roy Johansen til TV2 Sporten.

- Vi er offensive i måten vi spiller på, legger han til.

Overrasket
Roy Johansen trodde overgangen til de mindre banene i Canada ville bli den største utfordringen.

- Vi snakket om det på samlingen i Halden før VM. Overgangen til mindre baner har godt veldig bra, overraskende bra faktisk, sier landslagstreneren.

Anders Myrvold har denne forklaringen.

- Vi er veldig gode i det kollektive spillet. De små banene passer oss. Vi er tålmodige og holder sammen, og det klarer vi bedre på mindre flater, sier landslagsbacken.