MISTER NØKKELSPILLERE: Arsène Wenger.  (Foto: SIMON DAWSON/AP)
MISTER NØKKELSPILLERE: Arsène Wenger. (Foto: SIMON DAWSON/AP)
MISTER NØKKELSPILLERE: Arsène Wenger.  (Foto: SIMON DAWSON/AP)
MISTER NØKKELSPILLERE: Arsène Wenger. (Foto: SIMON DAWSON/AP)

Truer Hleb med karantene

Arsène Wenger vil gå til rettslige skritt for å nekte Alexander Hleb en overgang til Inter.

Tidligere i uken gikk hviterusserens agent Nikolai Shpilevski ut i flere medier og fortalte at Alexander Hleb vil vekk fra Arsenal. Neste klubb blir sannsynligvis Inter, som har jaktet 27-åringen i lang tid.

Arsène Wenger har fanget opp signalene. Og selv om Hleb skulle dra nytte av Webster-klausulen - som gjør at han kan kjøpe seg fri fra kontrakten - setter franskmannen ned foten.

- Webster-klausulen er ikke så enkel som det ser ut som. Du kan ikke komme inn en dag og kjøpe deg ut den neste. Det er ingen regel som sier det. Og du må ikke glemme hva klubber kan gjøre, sier Arsenal-manageren, ifølge The Guardian.

Sjekk våre Premier League-statistikker i fotballguiden!

Hleb kom fra Stuttgart for 120 millioner kroner for tre år siden og har vært en av Arsenals og Premier Leagues beste spillere denne sesongen. Nå blir han truet med karantene.

- Du kan først klage saken inn for Fifa, og hvis du ikke får medhold der, kan du gå til Acas (engelsk arbeidsrettsorganisasjon). Det tar flere måneder og spilleren kan bli suspendert hele denne perioden hvis ikke dette går rett for seg.

Wenger langer også ut mot Mathieu Flamini, som går gratis til Milan etter sesongen.

- Jeg kjenner reglene i denne jobben, fyren er fri, og kan gå til noen som betaler mer. Men han sa at han ville bli værende. Det er greit å si ”nei, jeg vil flytte på meg.” Men du kan ikke si ”jeg vil bli, men jeg stikker”.

I likhet med Hleb, har Flamini hatt en bemerkelsesverdig utvikling de siste sesongene. Og han er høyt skattet i Arsenal-garderboben, siden han gjør mye av grovarbeidet som ligger til grunn for Arsenals hurtige overgangsfotball.

- Vår klubb har en historie bygget opp av folk med verdier. Jeg er ikke sikker på at Milan har de samme verdiene, selv om du leter godt, sier Wenger.

Den tiltakende spillerflukten til tross, Wenger er ikke bekymret for spillerstallen neste sesong.

- Det er mange som spillere som vil begynne hos oss. Jeg får 220 telefoner når jeg går på kontoret fra ulike spillere som vil til oss. Vi har ikke noe problem på den fronten, sier han.