FREMDELES MED I TREKNINGEN: Steffen Iversen og Marek Sapara må belage seg på internasjonal matching i juli.  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
FREMDELES MED I TREKNINGEN: Steffen Iversen og Marek Sapara må belage seg på internasjonal matching i juli. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

To tusendeler fra UEFA-cup

G19-landslaget hindret Rosenborg i gratisbillett til UEFA-cupen.

To tusendeler skilte Norge fra England på plassen over da UEFAs fair play-liste ble presentert fredag. Dermed fikk ikke Rosenborg fribillett til UEFA-cupen.

- Dette er enda mer stang ut for oss. I den siste tellende kampen for rankingen fikk en G19-landslagsspiller rødt kort, det ble avgjørende, sier daglig leder i Rosenborg Nils Skutle til Rosenborgs nettside.

Det var i kvalik-møtet (0-2) med Bulgaria i slutten av april, Nils Johan Sembs G19-landslag dro Norge under den magiske grensen. Andreas Ulland Andersen (Viking) så det røde kortet like før pause.

RBK kan fremdeles komme seg inn i UEFA-cupen. To plasser skal nemlig trekkes ut blant åtte nasjoner som fikk mer enn åtte poeng på fair play-rankingen.

- Vi har marginene mot oss akkurat nå, men det kommer garantert til å snu, kanskje allerede på tirsdag i trekningen, sier Nils Skutle.

Trener Trond Henriksen er ikke like optimistisk som direktøren.

- Det blir som å vinne i lotto, så det kan vi ikke gå ut fra. Slik er det, nå må vi bare gjøre det på den harde måten, sier trener Trond Henriksen til RBK.no.

Med det tenker Henriksen på den ikke fullt så gjeve Intertoto-cupen, som spilles i juli.

Se hva Semb sa om fair play før Bulgaria-møtet:

236195