I SKUDDET: Anderson i duell med Chelseas John Terry.  (Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP)
I SKUDDET: Anderson i duell med Chelseas John Terry. (Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP)

Vil skrive historie på Old Trafford

Manchester Uniteds Anderson har selvtilliten i orden foran thrilleravslutningen i Premier League. Les om Uniteds stjerneskudd her.

Anderson har denne sesongen bevist sine ferdigheter i Manchester United. Noen sammenligner allerede den unge brasilianeren med fotballikonet Ronaldinho.

Andre beskriver imidlertid Anderson som en klassisk «boks til boks-spiller».

Følg søndagens thriller-avslutning i Premier League minutt for minutt i vårt live-system

Anderson, som egentlig heter Luis De Abreu Oliveria, vil helst ikke bli sammenlignet med noen.

- En spiller kan ikke bli sammenlignet med store stjerner om han bare spiller en god kamp eller to. Det må i så fall skje over en lengre periode. For min egen del handler det om å spille mitt eget spill, og forhåpentligvis vil fansen hylle meg for det, sier Anderson i et intervju med AFP.

Produkt av Grêmio
19-åringen er et produkt av den brasilianske klubben Grêmio, som også dyrket frem Ronaldinho. Allerede som femåring startet han sin karriere på klubbens alderbestemte lag, og fikk sin debut for A-laget i 2004 - kun 16 år gammel.

I Grêmio sikret han seg nærmest legendestatus etter å ha scoret det vidunderlige målet mot Nautico i november 2005 som sikret klubben opprykk til Brasils øverste divisjon.

Scoringen blir spesielt husket fordi Grêmio kun hadde sju spillere igjen på banen på grunn av røde kort og skader, og motstanderen i minuttene før Andersons vinnermål hadde misbrukt et straffespark.

Etter at han ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller i U17-VM i 2005, mente ekspertene det kun var et tidspørsmål før han ville vende nesen mot en Europeisk klubb.

- Jeg er klar både mentalt og fysisk for å spille for en klubb i Europa, slo Anderson fast like før han i en alder av 17 år skrev under for Porto i desember 2005.

Snappet opp av Porto
Og med sitt spill i Porto viste Anderson at han holdt ord. Etter debuten i den portugisiske storklubben mars 2006 ble han snart utropt til et av de største talentene i europeisk fotball. Anderson var nemlig svært delaktig i at Porto vant serien i sin debutsesong for klubben.

Han ble fulgt av speidere fra klubber som Real Madrid, Barcelona, AC Milan og Chelsea, men Sir Alex Ferguson tok innersvingen på storklubbene og sikret seg Anderson og Nani i et «lyn-kjøp» i mai 2007.

Prisen på Anderson var på rundt 17 millioner pund - eller rundt 180 millioner norske kroner. Kontrakten på Old Trafford strekker seg over fem år.

Andersons selvtillit var fremdeles høy.

- Jeg er fullstendig klar over at min nye klubb vet hva de får når de har kjøpt meg, sa han da han ble presentert for Old Trafford-fansen.

KAN VINNE GULL: Anderson sprudler på Uniteds trening  (Foto: NICK WILKINSON/EPA)
KAN VINNE GULL: Anderson sprudler på Uniteds trening (Foto: NICK WILKINSON/EPA)

Skadeproblemene i Porto fikk imidlertid skeptikerne til å tvile på om Anderson kom til å få mye spilletid i Manchester United. Men brassen har motbevist dem alle.

Han fikk sin Premier League-debut mot Sunderland 1. september i fjor, og har siden mer eller mindre figurert i Uniteds startoppstilling både i Mesterligaen og i Premier League.

Vil skrive historie
Debutsesongen til Anderson kan nå ende med «The Double».

- Det har vært en helt ny erfaring for meg. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men lagkameratene har hele tiden fortalt meg hvor tøft det er å spille så mange kamper i løpet av en sesong, sier Anderson.

Neste sesong lover Anderson å bli enda bedre.

- Jeg blir mer trygg på meg selv og utvikler meg for hver kamp jeg spiller. Når jeg en gang slutter her vil jeg skrive meg inn i Manchester Uniteds historiebøker, slår Anderson fast.

Han kan gjøre det allerede i sin første sesong.

Kilder: Reuters, AFP, World Soccer, Manutd.com, Wikipedia

Slik spilles siste serierunde i Premier League:
Samtlige kamper har avspark 16.00 førstekommende søndag:

Birmingham - Blackburn
Chelsea - Bolton (CANAL+ Sport 2)
Derby - Reading
Everton - Newcastle
Middlesbrough - Man. City
Portsmouth - Fulham (CANAL+ Sport Extra)
Sunderland - Arsenal
Tottenham - Liverpool
West Ham - Aston Villa
Wigan - Man. United (CANAL+ Sport 1)