Gunnar Halle  (Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX)
Gunnar Halle (Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX)

Her er Østenstads plan

De nye 2. divisjonsreglene går hardt ut over spilletiden til juniorene. Vikings sportsdirektør Egil Østenstad vil ha samtlige rekruttlag i egen liga.

I går gikk Strømsgodset-trener Ronny Deila ut mot de nye andredivisjonsreglene, som sier at tippeligaklubbene må bruke minimum fire - men maksimum sju spillere - fra A-laget i andredivisjonskamper.

- Jeg måtte jo spille her om dagen og det blir helt feil at jeg som er veteran opptar en plass i stedet for de yngre spillerne, sier Deila.

Si din mening om saken nederst i artikkelen!

Nå foreslår Vikings sportsdirektør å samle alle rekruttlagene i egen liga. Egil Østenstad vil dele Norge i fire, der det er en reserveliga med rekruttlagene til lagene fra Tippeligaen og Adeccoligaen i hver region.

Det hele skal ende i et sluttspill og finale.

- Da spiller du mot lag som er opptatt av de samme tingene og konkurrerer på samme vilkår. Verken tippeligaklubbene eller andredivisjonsklubbene er tjent med tingene slik som de er i dag, sier Østenstad til TV 2 Sporten.

- Egil har tenkt nøye gjennom dette og har et innspill som definitivt er verd å se på, sier toppfotballsjef Per-Mathias Høgmo i Norsk Toppfotball.

Her ser du TV 2 Sportens innslag om temaet fra i går:

235937