Bjørge Stensbøl  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Bjørge Stensbøl (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

Stensbøl: - Jeg var naiv

Bjørge Stensbøl tar på seg mye av skylden for at Tromsø-OL nå er i hardt vær. Se intervjuet her!

- Jeg må ta en stor del av ansvaret for det, som har ledet organisasjonen. Jeg har undervurdert motkreftene her. Det som skulle være et nasjonalt prosjekt, er blitt veldig mye nord/sør, politisk prestisje. Der var jeg nok naiv, sier Bjørge Stensbøl.

LES OGSÅ: Tromsø-OL mangler folks støtte.
LES OGSÅ: Ulvang skal redde Tromsø-OL.
LES OGSÅ: Ber Høyre forkaste Tromsø-OL.

Politikernes rolle for å få Tromsø valgt som Norges OL-kandidat har vært gjenstand for kritisk flomlys i media. Men Stensbøl avviser at det har vært ufine metoder på kammerset.

Se hele intervjuet med Bjørge Stensbøl her:

235932

Tror på statsgaranti
- Jeg kjenner meg ikke igjen i det i det hele tatt. Jeg synes politikerne har vært veldig ryddige, og så vidt jeg husker har vi kun hatt et eneste møte med en statstråd før beslutningen ble tatt. Og da gjorde statsråden det veldig tydelig at rekkefølgen var viktig: Idretten måtte ta sitt valg først. Så da synes folk uttaler seg mot bedre vitende.

Stensbøl sier han ikke har noen planer om å jobbe videre for Tromsø 2018, men han har fortsatt tro på at både statsgarantien og folkets gunst kan oppnås.

- Om jeg husker rett så var oppslutningen om Lillehammer under 50 prosent før lekene, så dette tror jeg har alle mulige sjanser til å vinne i 2011.