tor hogne aarøy (Foto: TV 2/)
tor hogne aarøy (Foto: TV 2/)

- Et slag under beltestedet

TV 2-ekspert sliter med å se logikken i Tor Thodesens avgang.

Tidligere Stabæk-, Skeid- og Hønefoss-trener Kjell Sverre Hansen Wold er TV 2 Sportens ekspert på Adeccoligaen.

Han mener Sandefjords avskjedigelse om Tor Thodesen er naturlig, men er forundret over hvordan klubben har valgt å løse situasjonen.

LES OGSÅ: Sandefjord sparker Thodesen.

- Det har blitt en for lang nedtur til at Sandefjord tålte 0-5 for Notodden, men egentlig er klubbens timing merkelig. De burde ha kvittet seg med Thodesen etter nedrykket. At de ikke har tillit nå, virker merkelig, sier Hansen Wold til TV 2 Sportens Adeccoligamagasinet.

Se hele Sandefjord-debatten på TV 2 SPORT og TV 2 Sumo onsdag (fra 22.00)

Overfor TV 2 Sporten utdyper han hvor skoen trykker.

- Jeg tror det var riktig av Sandefjord å la ham gå. Noen ganger er du brukt opp, ting går ikke din vei.

- Men at de velger å gjøre det nå, kun fire kamper ut i sesongen, etter å ha backet ham igjennom den knallharde evalueringen fra spillere i fjor, det er et slag under beltestedet, sier Hansen Wold til TV 2 Sporten.

- Da hadde de vært bedre tjent med å gjøre det etter fjoråret. Hvis laget vinner de tre hengekampene, er det fortsatt med i opprykkskampen. Så tett er ligaen i år, påpeker eksperten.

Se Thodesen bli grillet etter 0-5-tapet for Notodden her (saken fortsetter under):

235421

- Bedre enn Tom Nordlie
Han legger ikke skjul på at Thodesen har betydd mye for blåbuksene.

- Han maktet å ta dem opp fra Adeccoligaen, noe Tom Nordlie ikke klarte. Og fulgte opp med en bra førstesesong krydret med cupfinale. Det er helt i overkant av hva man kan forvente, mener den gamle Stabæk-assistenten.

Han tror tunge sponsorer har presset den gamle Brann-treneren ut dørene.

- 50 millioner er skuslet bort. Da er det vanskelig å la Thodesen få fortsette. Det er opprykk som gjelder for de fleste av lagene i Adeccoligaen, påpeker Hansen Wold, som selv måtte ta hatten og gå fra Hønefoss i desember i fjor.

- Mett klubb
Han etterlyser større trøkk og engasjement i hvalfangerbyen.

- De tror åpenbart fortsatt at de er et Tippeliga-lag, men det er ikke trøkk der nede. De virker mette. Det koker ikke. Når publikum uteblir, får sponsorene store muskler. Jo mer av budsjettet de står for, jo større pressmiddel har de, understreker eksperten.

Det ser ut til å felle Tor Thodesen.