Makrellburgere

Med tzatsiki og tomatsalat

Fisken og fløten bør være iskald.
Fjern skinn og ben fra fisken og del den i litt mindre biter.
Kjør fisk og salt til en ”halvfin”masse i foodprocessor:
Tilsett potetmel, pepper og muskat og spe med fløte og melk.
Tilsett hakket løk helt til slutt.

Form til burgere og stek i smør i middels varm panne.

Server på en grov brødskive eller grovt polarbrød , tzatsiki og tomatsalat med rikelig med hakket gressløk.

Brød kan byttes ut med poteter, kokte eller stekte.

Tzatsiki:

Del agurken på langs og skrap ut innmaten.
Rasp agurken grovt opp eller skjær den i tynne strimler med en kniv.
Legg agurken i et dørslag og dryss med litt salt.
La den ligge og renne av seg, klem ut vannet.
Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt , pepper og sukker.
Vend inn godt avrent agurk .

Tomatsalat:

Del tomater i skiver.
Finhakk sjalottløk , hvitløk og gressløk.
Dryss med salt og pepper og hell over litt god olivenolje.