Nye Aspmyra  (Foto: TV 2/)
Nye Aspmyra (Foto: TV 2/)

VIF får stadiontomt

Vålerenga får kjøpe stadiontomt på Valle for én krone.

Det avgjorde Finanskomiteen i Oslo kommune like før klokken 1700 tirsdag ettermiddag.

- Det er viktig for toppfotballklubber å ha sin egne stadioner, både for økonomien, det sportslige og for identiteten, sier formann i Vålerenga Fotball, Odd Skarheim.

Men det stilles krav fra politikerne.

- Det viktigste er at det skal eies av Vålerenga Fotball og ikke av elitelaget eller av AS-et, men av medlemsklubben Vålerenga, sier nestleder i finanskomiteen Trond Jensrud (Ap) til TV 2 Sporten.

Ap, SV og Frp dannet flertall i komiteen. Stadionsaken til Vålerenga har i en lengre periode ligget til behandling i Finanskomiteen i Oslo kommune.

For å overtale medlemmene av bystyret har nå Vålerenga bestemt seg for å legge stor vekt på miljøprofilen og de miljøpositive følgene med et nytt stadion, skriver Dagbladet.

Ifølge Vålerenga egner ikke området mellom ringveien og Strømsveien seg til skoler og barnehager på grunn av svevestøv. Hvis klubben får tomta for ei krone vil den utvikle deler av den til et større grøntområde.

Planen er at skøytebanen skal ligge som nå, ved siden av det nye fotballstadionet. Disse to anleggene vil da få felles garderobeanlegg og Vålerenga ønsker å bruke spillvarmen fra isen til oppvarming.

Leder i Prognosesenteret, Bjørn-Erik Øye, har uttalt til Aftenposten tidligere at tomten har en markedsverdi på 500 millioner kroner.