Ronaldo (Foto: MAGI HAROUN/EPA)
Ronaldo (Foto: MAGI HAROUN/EPA)

- Skuespill under kontroll

Dommersjef mener Premier League har fått bukt med spillere som faller for lett. Hva mener du?

Sjefen for dommerne i England, Keith Hackett, mener problemet med spillere som kaster seg for å få frispark nå er på vei til å bli utryddet – mye takket være spillernes og managerenes selvdisiplin etter en plakatkampanje, melder The Guardian.

Har Hackett rett? Si din mening nederst på siden!

Få lurer dommeren
Hackett, som talte under lanseringen av dommerportalen refworld.com, sa at det bare var to eksempler på spillere som hadde lurt dommeren i løpet av 100 kamper i Premier League denne sesongen.

- Skuespill er et kontroversielt tema, men det er under kontroll og for øyeblikket ser jeg det ikke som et stort problem, sier Hackett.

Men statistikken viser likevel at flere spillere har fått kort på grunn av skuespill denne sesongen enn tidligere.

Så langt er det delt ut 18 gule kort for denne type forseelser. Blackburns David Bentley og Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo har begge fått to hver, mens spillere som Wayne Rooney, Gareth Barry og Ashley Young er blant de som har fått ett gult kort for skuespill.

I 2006/2007-sesongen ble det delt ut kun åtte gule kort for skuespill. Ingen spillere fikk mer enn ett kort.

- Vil alltid være der
Hackett innser likevel at man aldri vil få helt bukt med problemet.

- Tempoet i Premier League har økt med 40 prosent i løpet av de siste fire årene alene. Det betyr at det er veldig vanskelig for dommerne å se forskjell på et ekte frispark og et forsøk på skuespill, sier han.

Trevor Massey, som har dømt i Premier League de siste ni årene, sier at det har vært en merkbar nedgang i forsøk på skuespill på banen.

- Skuespill er det vanskeligste aspektet ved en kamp for dommere. Vi har ikke repriser. Derfor vil vi gjøre feil, sier Massey.

Winterburn er skeptisk
Den gamle Arsenal-helten og nå fotballeksperten Nigel Winterburn mener at skuespill fremdeles er et problem i engelsk fotball.

- Dessverre er det slik at om en spiller får en berøring innenfor sekstenmeteren vil han falle i et forsøk på å skaffe straffe. Det er noe vi må godta i moderne fotball, sier Winterburn.

Han synes også mange spillere ufortjent får kort for filming når de faller i høy fart for å prøve å unngå en takling.