truls dæhlie og egil drillo olsen  (Foto: TV 2/)
truls dæhlie og egil drillo olsen (Foto: TV 2/)

I strupen på Drillo

Egil Drillo Olsen fikk liten støtte for sine påstander om Norges spillestil i tirsdagens sportstabloid. Se By Rises angrep på Drillo her!

Se Ola By Rise snakke om Egil Drillo Olsens managerkarriere i Wimbledon i videovinduet øverst i saken!

Drillo er mannen bak Norges stolteste fotballøyeblikk i moderne tid.

Se sportstabloid på TV 2 Sport og TV 2 Sumo tirsdag klokken 20.00 og TV Zebra klokken 22.50

Med sin klare fotballfilosofi løftet han landslaget fra å være en parentes i internasjonal fotball, til å bli en fryktet motstander av verdens største fotballnasjoner. Slik er ikke situasjonen lenger og i et åpent brev til TV 2 Sporten ber Drillo om en debatt rundt spillestil i norsk fotball.

Les Drillos brev her

Og debatt ble det i tirsdagens sportstabloid på TV 2 Sport. Men Egil Drillo Olsen fikk liten støtte for sitt syn på det fortrinnet Norge i sin tid hadde med ekstrem gjennombruddshissighet.

Grillet av hele panelet
Verken Stabæk-trener Jan Jönsson, TV 2s ekspert Bengt Eriksen, landslagets assistenttrener Ola By Rise eller VGs kommentator Truls Dæhli var enig med Olsen.

- Jeg gjorde noe som ingen andre gjorde, og lykkes med det, så kan jo folk trekke sine konklusjoner selv, mente Drillo et stykke ut i debatten.

- Hvorfor gjorde du ikke det under din periode i Wimbledon, kontret TV 2 Sportens fotballekspert Bengt Eriksen, som gjennom hele debatten var sterkt uenig med Drillos synspunkter.

- Vi prøvde å spille gjennombruddshissig i de 30 kampene jeg ledet Wimbledon vi, men vi skal huske på at da jeg overtok hadde de ikke vunnet på et halvt år og lå fryktelig langt nede, svarte Drillo

- Så Wimbledon er ikke beviset på at dine teorier ikke stemmer over alt, lurte programleder Davy Wathne på.

- Det er vanskelig å bevise noe med resultater, spesielt over så kort tid, svarte Drillo.

Landslagets assistenttrener Ola By Rise gikk flere ganger i strupen på Norges tidligere landslagssjef og påstandene han presenterte i det åpne brevet til TV 2 Sporten mandag.

- Tidenes verste manager
Han ville heller ikke gi slipp på at Egil Olsen mislykkes i Wimbledon.

- Drillo har gjort en fantastisk jobb for Norge, han var en yppersteprest som på en magisk måte maktet å gi troppen selvtillit innenfra og utenfra. Samtidig har nok også du registrert at i du i The Observer er kåret til tidenes verste manager etter din periode i Wimbledon, etter Graeme Souness, som hadde flere klubber. Sånn er fotballen - av og til lykkes mann, av og til ikke, slo By Rise fast.

I tillegg til Norges spillestil på landslaget snakker Jan Åge Fjørtoft ut om Lillestrøm-krisen og Vålerengas manager Martin Andresen om de ufine glosene mot Molde-trener Kjell Jonevret i tirsdagens sportstabloid.

Se hva landslagssjef Åge Hareide mener om Drillos kritikk i videovinduet:

235567

Se sportstabloid på TV 2 Sport og TV 2 Sumo tirsdag klokken 20.00 og TV Zebra klokken 22.50

Hva mener du om Drillos kritikk av spillestilen på landslaget? Diskuter med andre fotballinteresserte i kommentarfeltet nederst i saken!