Jericho 680
Jericho 680

Gjensyn med Jericho

Mens vi venter på nye episoder av Jericho, viser vi den første sesongen av serien. Sesong to har premiere på TV 2 Zebra tirsdag 13. mai kl. 21:30.

Jericho er en amerikansk storserie som har vært en av de største nye dramasuksessene på amerikansk tv det siste året. Serien skildrer hva som skjer når en serie atombomber eksploderer over hele USA.

Totalt isolert

Innbyggerne i den søvnige lille småbyen Jericho i Kansas, kan se atomsoppene reise seg mot himmelen i det fjerne, men de har ingen anelse om hvem som har angrepet dem eller hvorfor. Angrepet etterlater Jericho totalt isolert fra resten av verden, og kaster innbyggerne ut i en kaotisk ny virkelighet der alle samfunnsstrukturer er brutt sammen. I den første episoden vender Jack Green, sønn av byens borgermester og familiens sorte får, hjem samme dag som bombene går av.

Jack blir motstrebende en av byens helter når han redder elevene i en skolebuss som har kjørt av veien som en følge av eksplosjonene. Hans far, borgermesteren Johnson Green, får hendene fulle når innbyggerne truer med å gjøre opprør, hisset opp av Johnsons politiske rival Gray Anderson, som kynisk bruker den tragiske situasjonen til å fremme sine egne politiske ambisjoner. Borgermester Green får situasjonen under kontroll, men frykt og kaos truer med å rive småbyen i stykker.

Dødelig paranoia

Stilt overfor en dødelig trussel sprer paranoia seg blant Jerichos innbyggere, egoistiske motiver truer med å ta over, og gamle hemmeligheter står i fare for å avsløres. Den ekstreme situasjonen bringer frem det verste i Jerichos befolking, men også det beste. Enkelte oppdager en indre styrke de ikke trodde de hadde, og blir helter mot alle ods. Jericho er produsert av det amerikanske nettverket CBS, og er en av sesongens få nye amerikanske serier som har greid å fange et stort amerikansk publikum.

Hvem står bak?

Til tross for det deprimerende utgangspunkt, har amerikanske tv-seere latt seg fange av seriens skildring av hvordan en vanlig amerikansk småby kjemper for å overleve under ekstreme forhold. Seriens store gåte er hvem som egentlig står bak atomangrepet. Er USA i krig, eller er det terrorister som står bak? Episode for episode avdekker serien bakgrunnen for det som har skjedd, noe som er mer fantastisk og grusomt enn noen kunne forestille seg.

Se første sesong av "Jericho" på TV 2 Zebra onsdager kl. 01:35 og søndager kl. 00:40.