salat med ørret og jordbær (Foto: TV 2)
salat med ørret og jordbær (Foto: TV 2)

Salat med varmrøkt ørret

Salat med varmrøkt ørret, jordbær og honningdressing

Salat med røkt ørret og jordbær

Røkt ørret kan byttes ut med annen kokt eller røkt fisk, for eksempel peppermakrell eller bøkling.

Ca 250 g varmrøkt ørret

4-6 nykokte/lune poteter

8 asparges

Blandet salat

½ slangeagurk

2-3 vårløk

håndfull friske urter basilikum, dill, mynte og gressløk

friske jordbær

Honningdressing:

1 fedd hvitløk

1 ss sherry eller bringebæreddik

1 ts flytende honning

1 ts sennep

ca 8 ss olivenolje

salt, pepper

Begynn med dressingen:

Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle, visp godt hele tiden.
Smak til med salt og pepper. La dressing stå i romtemperatur og trekke smak mens salaten lages.

Bruk gjerne nypotet, skrubb godt og kok møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og damp godt.

Skrell og kok asparges i saltet vann tilsatt ørlite sukker i 2-3 min. Skyll og rist godt av salaten og riv/del i mindre biter. Anrett salat, røkt ørret, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk, urter og friske jordbær på et serveringsfat. Hell over dressingen.