Kevin Keegan, Newcastle (Foto: SCANPIX)
Kevin Keegan, Newcastle (Foto: SCANPIX)

- Kan bli kjedeligst i Europa

Kevin Keegan frykter for Premier Leagues rykte.

I flere år er det kun Manchester United, Arsenal, Chelsea og Liverpool som har vært i stand til å kjempe om gullet i Premier League.

Newcastles manager Kevin Keegan er redd dominansen fra «de fire store» kan sørge for at Premier League kan bli oppfattet som verdens kjedeligste liga.

- Kan bli kjedeligst i Europa
- Denne ligaen ligger faretruende nære å bli en av de kjedeligste av de store ligaene i Europa, sier Keegan til BBC Sport.

Keegans Newcastle tapte 0-2 i mandagens kamp mot Chelsea. Han føler seg på mange måter maktesløs i kampen mot de store klubbene.

- Jeg tenkte hva vi kan gjøre neste år for å nærme oss, og sannheten er at vi ikke kan gjøre noen ting, mener han.

- Ingenting å stille opp med
Den tidligere Liverpool-helten spår en todelt liga i fremtiden. En der de fire pengesterke klubbene Manchester United, Chelsea, Liverpool og Arsenal kjemper om gullet - og en der resten av lagene kjemper om plassene bak.

- Det vi kommer til å fortelle fansen er at vi skal forsøke å bli nummer fem og vinne «den andre ligaen» som pågår i Premier League, konstaterer han.

Under kampen mot Chelsea innrømmer Keegan at hans mannskap hadde lite å stille opp med.

- Jeg så meg rundt og tenkte på hvem jeg kunne sette inn. Og så ser jeg Andrej Sjevtsjenko og Frank Lampard komme og Joe Cole forberede seg på å komme inn for Chelsea, sukker Keegan.