Norge rystet Finland

Norge holdt Finland til 2-2 i ordinær tid, men måtte gi tapt i spilleforlengelsen.

Norges Morten Ask (tv) jubler etter å ha  utlignet  til 1 1  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Norges Morten Ask (tv) jubler etter å ha utlignet til 1 1 (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Norge   Finland  (Foto: SANDOR FIZLI/EPA)
Norge Finland (Foto: SANDOR FIZLI/EPA)

Fjorårets VM-sølvvinner tok oppskriftsmessig føringen etter knappe to minutters spill, men drøye to minutter senere utlignet Morten Ask for Norge. Med én spiller mer på isen tok Finland ledelsen igjen drøye 16 minutter ut i første periode. Men også Norge klarte å utnytte overtallsspill. Med to finner i fryseboksen fant Anders Bastiansen veien til nettmaskene bare ni sekunder før sirenen for åpningsperioden gikk. Norges målvakt Pål Grotnes storspilte i Halifax, og var avgj