Eirik Bakke (Foto: SCANPIX)
Eirik Bakke (Foto: SCANPIX)

Truer med å forlate Brann

Eirik Bakke er brennende motstander av å legge kunstgress på Brann Stadion og tror flere spillere vil forsvinne om det skjer.

Brann vurderer å legge kunstgress på Brann Stadion, men det møter heftig motbør blant spillerne.

Thorstein Helstad er allerede kjent kunstgresshater. Nå tar Bakke til orde for å fortsette med naturgress.

– Jeg synes ikke vi skal hive oss ut på karusellen og ødelegge norsk fotball. Det må fortsatt være attraktivt å spille i Tippeligaen. Blir det flere kunstgresskamper nå, blir det ikke det. Jeg vil selv vurdere hva jeg skal gjøre. Fotball skal spilles på gress, sier Branns kaptein til TV 2 Sporten.

– Vi mister nok en del spillere dersom det skjer.

Les også: Nils Johan Semb mener man bare må bli vant til kunstgress.
Blogg: Derfor er kunstgress forsvarlig.

TV 2 vet at det i dag er uenighet innad i klubben. Hvor stadionledelsen med stadionsjef Terje Reistad i spissen vil ha kunstgress, mens den sportslige delen med Roald Bruun-Hanssen og co. går for gress. Brannstyret skal ta avgjørelsen etter sommeren.

– Vi har litt ulike måter å se ting på. Litt ulike innfallsvinkler, men vi har en god dialog, sier Bruun-Hanssen.

– Vi er kjent med holdningen til spillerne, og det overrasker ikke meg at de som er kommet opp i årene og har få år igjen av karrieren er opptatt av å spille på det underlaget de er vant til. Vi tar det med i den vurderingen vår, og respekterer spillernes holdning. I dag har vi en åpen dialog med spillerne og jeg synes det er viktig at de som har en holdning får uttrykke valget sitt fritt. Det er nok sånn at dersom SK Brann skulle velge kunstgress, så ønsker spillere å forlate klubben. Vi må med det rekruttere inn nye spillere. Det må være en av perspektivene vi må ta med når vi skal ta et valg, sier han.

Terje Reistad kunne ikke stille til intervju i dag. Denne uken skal han reise rundt i Europa og se på kunstgressbaner - blant annet i Salzburg.