Børge Lund  (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
Børge Lund (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

Kanonkamp av Lund og Kiel

Børge Lund tok et langt skritt mot å bli første norske herrespiller som vinner mesterligaen i håndball.

Søndag spilte bodøværingen en strålende forsvarskamp da Kiel slo Ciudad Real 29-27 på bortebane.

- Vi er selvfølgelig meget fornøyd kampen, men i garderoben etterpå var alle gutta enige om at bare halve jobben er gjort, sier Børge Lund til TV 2 Sporten.

Kampen åpnet i et forrykende tempo med mange tøffe taklinger. Lunds lagkamerat Dominik Klein måtte forlate banen med ansiktet fullt av blod etter et ublidt møte med Ciudad Reals Didier Dinart og David Davis, men kom inn igjen seinere i kampen.

Kiel førte på imponerende vis store deler av første omgang med solid kollektivt spill og ledet 14-13 til pause.

Ciudad Real sto ikke distansen
Hjemmelaget kom best i gang etter pause anført av Sergej Rutenka som scoret fire mål før han måtte ut med en skulderskade. Ciduad Real ledet på det meste med to mål rundt midtveis i andreomgangen.

Da tok Kiels franske stjernespiller Nikola Karabatic tak i kampen samtidig som landsmannen Thierry Omeyer viste hvorfor han er blant verdens beste målvakter. Ciudad Real klarte ikke å stå imot det voldsomme trykket fra Kiel og måtte se de regjerende mesterne juble for tomålsseier til slutt.

Nikola Karabatic ble kampens toppscorer med ni mål. Islendingen Olafur Stefansson mestscorende for Ciudad Real med seks fulltreffere, hvorav tre på straffe.

God Lund
Børge Lund markerte seg med én scoring, men pådro seg også to utvisninger i en ellers nærmest prikkfri defensiv jobb.

- Vi er gode i forsvar og fremover gjør vi nesten ingen feil, sier Lund.

Og din egen innsats?

- Jeg syns jeg løser den defensive rollen jeg har helt greit. Jeg får jo ikke være med så mye fremover, men er fornøyd med bidraget i forsvar. Nå har vi i hvert fall skaffet oss et bra utgangspunkt før returoppgjøret hjemme i Kiel om en uke, sier Børge Lund.

Se returoppgjøret i Kiel DIREKTE på TV 2 Sport søndag 11. mai kl. 18.00