Berg (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Berg (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Glimts Birkir Bjarnasson jubler etter å ha scoret vinnermålet på overtid under  eliteseriekampen i fotball mellom  Strømsgodset og Bodø/Glimt på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Glimts Birkir Bjarnasson jubler etter å ha scoret vinnermålet på overtid under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Jan Derek Sørensen jubler etter scoring under  eliteseriekampen i fotball mellom  Strømsgodset og Bodø/Glimt på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Jan Derek Sørensen jubler etter scoring under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Bodø/Glimt på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Bodø/Glimt jubel. (Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg/SCANPIX)
Bodø/Glimt jubel. (Foto: Lunde, Bjørn Erik Rygg/SCANPIX)
Nilelsen 2 (Foto: Bendiksby, Terje , © LOCH )
Nilelsen 2 (Foto: Bendiksby, Terje , © LOCH )

Bortemarerittet over for Glimt

Bodø/Glimt vant 2-1 mot Strømsgodset etter en scoring nesten fire minutter på overtid.

Alle trodde på et uavgjortresultat i Drammen, så dukket leiesoldaten Birkir Bjarnason opp foran mål.

Den islandske unggutten som er utlånt fra Viking, satte dermed punktum for Bodø/Glimts elendige statistikk på bortebane. Bodølaget har ikke vunnet på bortebane i Tippeligaen siden de slo Brann 5. mai 2005 (3-2).

Endelig borteseier
- Jeg er utrolig godt fornøyd med kampen og måten vi kjemper på, uttalte Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen til TV 2 Sporten etter kampslutt.

Treneren måttet svare på mange spørsmål om Bodø/Glimts svake bortestatistikk før kampen og var en lykkelig mann etter at seieren var et faktum.

- Det er fint å få slutt på alt snakket fra eksperter om statistikk og bortekamper. Dette var nok en bekreftelse på at vi hører hjemme i Tippeligaen, sa Ingebrigtsen.

Han mener det bare var et spørsmål om tid før laget hans ville få uttelling også på bortebane.

- Vi føler at vi i kampene mot Lyn og FFK har kommet nærmere og nærmere å vinne. Skal vi vinne på bortebane må vi være litt heldige, det var vi i dag og satte to sjanser. Begge lag kunne scoret flere mål. Det er en jevn fotballkamp som vi bikker til vår fordel, oppsummerer Ingebrigtsen.

- Utrolig bittert
Strømsgodsets forferdelige Tippeliga-statistikk mot Bodø/Glimt fortsetter dermed. På 13 kamper har drammenslaget fremdeles til gode å vinne mot Glimt. Med dagens seier har Bodø/Glimt vunnet ni ganger, mens fire kamper har endt uavgjort.

Strømsgodset-trener Ronny Deila var en skuffet mann etter kampen og mener drammenslaget var uheldige som ikke tok poeng mot nordlendingene.

- Vi styrer jo hele andre omgang, så det var utrolig bittert at vi fikk et mål i trynet på slutten. Det skal sies at vi har vært heldig i noen av de andre kampene. Noen ganger går det imot, andre ganger går det med, i dag var vi uheldige at det gikk imot, konkluderer Deila.

Kontringslaget Bodø-Glimt
Bodø/Glimt gjorde en god første omgang og ledet 1-0 til pause etter en praktkontring etter 36 minutter. Målscorer var Jan Derek Sørensen og regissørene var Runar Berg og Trond Olsen.

Etter pause tok Strømsgodset over styringen av kampen og styrte det meste av banespillet. Drammenslaget kom til mange innlegg, men måtte ha straffespark for å finne veien til nettmaskene.

Etter mye klabb og babb inne i feltet så dommer Svein-Erik Edvartsen en hands og pekte på straffemerket.

David Nielsen var sikkerheten selv fra krittmerket og ga frustrerte drammensere på tribunen noe å juble for.

Drammenserne fortsatte å presse på for et vinnermål, men ble straffet tre minutter og 40 sekunder på overtid da Glimt nok en gang kontret og Bjarnason stupheadet inn 2-1 til stor jubel fra de tilreisende Bodø-supporterne.

Her kan du se Strømsgodset-tilhengernes forventninger før kampen.

235295