Gabriel Rasch (Foto: TV 2)
Gabriel Rasch (Foto: TV 2)

Rasch er Tour-aktuell

For første gang siden 1991 kan det bli mer enn to norske ryttere i Tour de France.

Gabriel Rasch har fått beskjed om at han er en av de aktuelle hjelperytterne til Thor Hushovd i sommerens Tour de France.

- Da laget var samlet for å kjøre Paris-Roubaix for tre uker siden kom sportsdirektør Serge Beucherie bort til meg og sa at jeg var en av flere kandidater for årets Tour-lag, sier Gabriel Rasch til TV 2 Sporten.

- Ingen bruttotropp
- Vil det si at du er med i en bruttotropp, akkurat som Kurt Asle Arvesen er det i CSC?

- Crédit Agricole har ikke tatt ut noen bruttotropp. Hos oss har én rytter fått beskjed om at han skal kjøre Touren og det er Thor Hushovd. Hvor mange andre som har fått samme beskjed som meg vet jeg ikke, forteller Rasch som «overtok» plassen til Mads Kaggestad i det franske laget før denne sesongen.

- Jeg håper selvfølgelig å få kjøre Tour de France, men prøver å tenke minst mulig på det. Tenker jeg for mye på det, og så ikke blir tatt ut, da blir jeg bare ekstra skuffet, sier 32-åringen som kommende uke skal kjøre 4 Jours de Dunkerque sammen med Thor Hushovd.

Det rittet skal også CSCs Kurt Asle Arvesen kjøre. Og i juli kan trioen igjen være samlet under Tour de France.

«Hesten» Rasch
Thor Hushovds trener Atle Kvålsvoll - som selv deltok seks ganger i Tour de France - er imponert over det Gabriel Rasch har vist så langt i sesongen og mener Hønefoss-gutten har en god sjanse til å komme med på Tour-laget.

- Gabriel har kjørt sterkt i vårklassikerne. Han har i flere ritt vist at han kan være en av hestene som kan ligge fremme i feltet å holde høyt tempo over flere mil.

- Alle lag trenger slike ryttere. Nå skal det sies at Touren er noe helt annet enn å kjøre endagsritt på våren. Men hvis Gabriel fortsetter med solid kjøring nå i mai, så har han helt klart en fair sjanse til å komme med på laget, sier Kvålsvoll til TV 2 Sporten.

I 1991 var det fire nordmenn som deltok i verdens største sykkelritt: Olaf Lurvik, Atle Pedersen, Dag Otto Lauritzen og Kvålsvoll.