PLAGET AV «STALKERS»: Eli Hartvigsen (41) fra «Ungkaren» plages av gale beundrere.
PLAGET AV «STALKERS»: Eli Hartvigsen (41) fra «Ungkaren» plages av gale beundrere.

Politianmeldte gal beundrer

«Ungkaren»-deltaker Eli Hartvigsen (41) ble forfulgt av en innpåsliten mann og måtte poltianmelde forholdet.

40-åringene i den populære realityserien på TVNorge har fått mye respons fra menn etter programmet kom på lufta. For Eli har det vært særlig én beundrer som har gått alt for langt.

- Jeg blir forbanna når de innvaderer privatlivet mitt på denne måten, sier Eli til «God kveld Norge».

Overvåket
Hun har fått både koselig og skremmende respons etter at «Ungkaren» kom på TV.

- Jeg har fått mange hyggelig tilbakemeldinger. Men så har jeg også fått en forfølger som jeg ikke blir kvitt. Så jeg måtte gå til politiet, sier Eli som ble overrasket over konsekvensene av det å vise seg på TV-skjermen.

- Til å begynne med skjønte jeg ikke hva dette var. Jeg hadde ikke trodd at vi fikk så mye oppmerksomhet. For jeg trodde ikke «Ungkaren» var så stort, sier Eli som har blitt overvåket av enkelt av de syke beundrerne.

- Noen har stått utenfor huset mitt i bil og fortalt meg at de vet når jeg kommer hjem, vet det og vet det. Så jeg passer på å ha persienne igjen. Det er så mye rare folk.

- Ble du redd?

- Nei, jeg ble ikke redd. Jeg ble forbanna, sier Eli.

- Det er ikke normale folk
«Ungkaren»-deltageren forstår ikke hvorfor menn skriver slibrige tekstmeldinger til henne og de andre jentene i «Ungkaren»:

- Hva er det for slags mennesker som sitter hjemme i stua si, går inn på nettet, finner nummeret og sender slike meldinger. Det er ikke normale mannfolk. Det er ikke noe artig, sier Eli som også har opplevd direkte sextilbud på telefonen.

- Det er folk som skriver tekstmeldinger hvor de ber meg møte på et hotellrom og hevder at de andre jentene har sagt ja. «Jeg vet du vil ha meg», skriver de. De mener at hvis vi legger oss ut på nettet og er med på en slik TV-serie, så er man ganske løs på tråden. Det vinklingen synes jeg ikke er noe artig. Da skjønner de ikke underholdningen i «Ungkaren», sier Eli.

Hilde også utsatt
I lørdagens «God kveld Norge»-innslag forteller også «Ungkaren»-deltaker Hilde K. Rietig (38) at hun har fått slibrige meldinger fra en mann.

- Jeg sa at du må slutte å sende disse SMS-ene ellers vil jeg finne ut hvem du er, komme på døra og banke deg opp. Eller så vil jeg ringe politiet. Ett av to. Da var det tyst, forklarer Hilde.