John Carew, Aston Villa (Foto: SCANPIX)
John Carew, Aston Villa (Foto: SCANPIX)

Carew fikser penger på oddsen

Med en målhungrig nordmann på topp blir Aston Villa et av dagens utvalgte spill.

Flere tips og siste nytt om lagene før morgendagens Tippeligarunde får du i Sport og Spill på TV 2 Zebra fra kl. 14.00. Tromsø-Brann ser du på TV 2 Sport fra kl. 18.30.

Spillforslag ved Ole Bratseth, frist kl. 13.55:
35 Skjetten - FK Senja H 1,25
66 Ranheim - Levanger H 1,30
68 FK Lofoten - Tromsdalen B 1,45

Totalodds: 2,36

Spillforslag ved Magnus Wattne, frist kl. 15.55:
50 Aston Villa - Wigan (0-1) H 2,25
55 Fulham - Birmingham H 2,15

Totalodds: 4,84

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

NYHET! Nå kan du enkelt klikke deg inn i langoddsseksjonen på Norsk-Tipping.no via lenken bak spillobjektene.

30 KIL/Hemne - Groruddalen 3,10 3,55 1,55

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
KIL/Hemne har åpnet med 0-1-2, men tok poeng mot solide Korsvoll i den enseste hjemmekampen til nå. GBK tapte sine to første kamper, men overrasket sist ved å slå Strindheim borte. Tapene kom mot nevnte Korsvoll og sterke Kristiansund. GBK holder ikke samme nivået som tidligere sesonger, og er blitt gjort til altfor store favoritter basert på forrige helgst gode prestasjon. Helt åpen kamp i våre øyne, og 3,10 blir dermed fristende på vertene.

33 Manchester Utd - West Ham 1,12 4,85 12,65

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
34 Manchester Utd - West Ham (0-1) 1,50 3,85 4,00
United reiste seg umiddelbart med seier over Barcelona i midtuken, etter tap i den viktige kampen på Stamford Bridge forrige helg. Sikrer ligagull med seier i sesongens to siste kamper. Viktige Vidic er uaktuell. Mye spekulasjoner rundt Rooney, men i følge BBC er muskelbunten med i troppen. West Ham har bare slått fortapte Derby på sine seks siste. Ligger kjedelig til midt på treet, med niendeplassen utenfor rekkevidde og fem poeng foran lagene bak. Stadig mange offensive fravær for gjestene. Faubert kan være tilbake.

West Hams tre strake seirer innbyrdes er grunn nok til å styre unna vekslepenger i eventuell fortjeneste på hjemmeseier. Tevez avgjorde for West Ham da det endte 0-1 her på samme tid i fjor. Motivasjonen er snudd på hodet denne gangen, og dessuten stiller fjorårets matchvinner som kjent med rød djevel på brystet denne gangen.

Sjekk Fotballguiden for statistikk fra inn- og utland.

35 Skjetten - FK Senja 1,25 4,50 4,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Skjetten har åpnet bra med 1-2-0 på de tre første kampene. Poeng i bortekampene mot Ull/Kisa og Tromsø 2 er sterke resultater, og i lagets ene hjemmekamp til nå ble Skarp knust med 4-0. Senja står med tre strake tap og har i snitt sluppet inn fem mål pr kamp. 0-6 borte mot Tromsdalen sist. Senja holder rett og slett ikke 2.divisjonsnivå, og kommer trolig til å spille tredjedivisjonsfotball igjen neste år. Soleklar H, og 1,25 kan man godt slenge på bongen.

37 Valdres FK - Manglerud Star 3,10 3,55 1,55

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Nyopprykkede Valdres er tippet en tung sesong, men de har åpnet brukbart med 0-2-1. Sist ble det dog et klart 1-4 tap borte mot Sprint/Jeløy. Manglerud Star er en av kandidatene til opprykk fra denne tøffe avdelingen, men skuffet med kun å greie et poeng hjemme mot Stabæk 2 i sin eneste kamp til nå. Gjestene får et knapt tips på sin kapasitet, men 1,55 syrer vi glatt unna.

38 Os - Stavanger 2,35 3,35 1,90

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Os tapte sist 0-2 mot Fana i Bergen, men vant sine to første seriekamper mot bra motstand. Stavanger er en av opprykkskandidatene, og har også åpnet feilfritt med tre strake gevinster og tabelltopp. 3-2 hjemme mot Fyllingen sist, etter at de ledet 3-0. Begge lag trives klart best på eget gress, og vertene vant tilsvarende møte 3-1 i fjor. Vi tror vertene er kapable til å ta poeng igjen, men dette er helt åpent.

39 Vard-Haugesund - Fløy FK 1,85 3,35 2,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Vertene har ikke imponert til nå, og ligger sist med kun et poeng etter tre kamper. 0-4 tap mot nyopprykkede Vindbjart sist. Fløy har åpnet med å slå opprykksfavoritt Mandalskameratene borte, samt å tape to ganger hjemme mot middelmådig motstand. Vard-Haugesund er normalt sterke hjemme, men er vanskelige å plassere så langt denne sesongen. Det samme gjelder gjestene, som også tradisjonelt trives klart best hjemme på Flekkerøya. Usikkert oppgjør, og vi lar lagene spille i fred.

40 Ålgård - Fana 1,90 3,35 2,35

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Ålgård har åpnet fullt godkjent med 1-2-0 til nå. 1-1 borte mot Randaberg sist, og hjemme har de slått Åsane 2-1. Fana åpnet med to tap, men slo sist Os med 2-0 hjemme. Begge lag trives best på eget gress, og vertene får et naturlig tips etter en fin sesonginnledning.

49 Aston Villa - Wigan 1,40 3,40 5,90

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
50 Aston Villa - Wigan (0-1) S 2,25 3,40 2,30
Villa kom tilbake to ganger i 2-2-kampen mot tabellnabo Everton sist. Tre strake seirer og 15-1 i målforskjell på de tre foregående. Mellberg er usikker med sykdom før sin siste kamp på Villa Park. C. Gardner må også se an formen. Wigan kommer fra tre poengdelinger på rad, og ekstremt mye skal gå galt om ikke plassen allerede er sikret. Svake 1-5-12 på fremmed gress. Kaptein Melchiot har havnet på skadelisten for gjestene, der kun Edman sto fra før. Heskey som alltid litt usikker.

Villa vinner som regel med klar margin. Wigan har gått lenge mellom hvert tap i våres, men de tre siste har til gjengjeld kommet med to mål. H med handikapp er med andre ord vårt klare valg i Birmingham.

51 Reading - Tottenham S 2,00 2,90 3,00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Reading håvet inn ti poeng i mars og tok kun ett poeng på fire forsøk i april. Ligger på plassen over streken, fire lag ser ut til å gjøre opp om de to siste nedrykksplassene. Kebe er tilbake i spill, men nå er Sonko og Fae ute. Spurs har ikke vært involvert i nedrykksstriden siden i høst, og sikret Uefa-cup i mars. Har dermed hatt lite å tape i innspurten, men er like fullt oppe i fire 1-1-kamper på rad. Motstanden av det overkommelige slaget. Fortsatt tre forsvarere ute med langtidsskader.

0-1 her i FA-cupen da Reading stilte reservepreget. 6-4 til Tottenham i en festforestilling i det omvendte ligaoppgjøret. Et presset Reading har fått et fortjent favorittstempel denne gangen.

52 Blackburn - Derby 1,20 4,75 7,50

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
53 Blackburn - Derby (0-1) 1,65 3,80 3,25
Blackburn kjemper om å delta i Uefa-cupen til høsten. Tok sin andre seier på åtte forsøk da Portsmouth ble beseiret for en uke siden. McCarthy og Samba står i fare for å miste kampen. Derby forbereder seg på tilværelsen i League Championship. Ble igjen belønnet med baklengs på rekke og rad, da laget våget seg fremover på banen mot Arsenal tidligere i uken. Stubbs, Jones og Leacock er ute med skader.

54 Middlesbrough - Portsmouth S 1,80 3,05 3,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Boro kan i verste fall ligge utsatt til når den siste runden spilles om en uke. Har kun slått Derby på de ti siste kampene. Schwarzer og Aliadiere forventes tilbake i hver sin ende av banen. Portsmouth står med ett poeng på de tre siste. Trenger dermed sårt poeng for å kvalifisere seg til Uefa-cupen via ligaen, men har også sjansen når Cardiff er motstander i FA-cupfinalen om to uker. Hreidarsson tilbake etter karantene og Baros fra skade, keeper James blir ikke klar i tide.

Boro bør kunne jobbe seg inn til en etterlengtet seier. Dog ingen grunn til å sette penger på at så skjer når oddsen ikke er betydelig høyere.

55 Fulham - Birmingham S 2,15 2,85 2,75

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Fulham gjennomførte en fantastisk snuoperasjon mot City for en uke siden. Opp til trygg grunn skiller det to plasser og tre poeng, og nettopp Birmingham er ett av lagene som må passeres. Roy Hodgson kan glede seg over en tropp fri for skader og karantener. Gjestene trives i likhet med vertene best på eget gress, tap på de fire siste reisene. Kelly og Nafti er fortsatt usikre etter skader, kaptein Johnson definitivt tilgjengelig etter endt karantene.

Ett poeng kan vise seg verdiløst for Fulham, avhengig av hvordan det går med Reading og Bolton. Gjestene har ett poeng opp til de to, og best målforskjell blant de fire mest utsatte. Vi tror hjemmebanefordel blir utslagsgivende, og går for Fulham til hyggelig odds.

62 Elfsborg - Helsingborg IF S 2,05 2,90 2,90

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Allsvenskan. Begge lagene haltet seg videre med b-preget mannskap mot svak motstand i cupen i midtuken. Elfsborg står med 3-1-0 og 6-0 i målforskjell hjemme på kunstgresset i Borås. Viktige Avdic har pådratt seg skade, Martinsson er tilbake. 0-3-1 på fremmed gress. Helsingborg fortsetter trenden med målrike kamper. Ett poeng bak dagens motstander etter en overbevisende 4-2-seier i Skåne-derby forrige runde. Kolár eneste bekymring med en vond vrist.

Lagene har henholdsvis defensiven og offensiven som sin store styrke. Vi tror vertene har en bra sjanse til å ta alle poengene mot ustabile Helsingborg og vurderer 2,05.

63 Drøbak/Frogn - Lørenskog 2,10 3,20 2,15

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Vertene har åpnet med 1-0-1. De gjorde en svak kamp i hjemmetapet mot Mjøndalen, mens 2-0 borte mot Follo sist var et sterkt resultat. Lørenskog står med 1-1-0 på sine første kamper, og spiller her sin første bortekamp. 1-1 her i fjor, og noe lignende denne gang er ikke usannsynlig. U.

64 Sprint-Jeløy - Østsiden 1,85 3,35 2,40

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Sprint Jeløy har åpnet med med 2-0-1, og de har full pott på sine to hjemmekamper mot Stabæk 2 og Valdres. Nyopprykkede Østsiden står med 1-1-1, og deres eneste bortekamp til nå endte med poengdeling mot reservene til Strømsgodset. Østsiden er et brukbart lag, men vertene er alltid meget solide på eget gress og får tipset.

65 Modum FK - Follo 2,40 3,35 1,85

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Modum har åpnet sterkt med fire poeng etter to bortekamper. De har slitt med noen skader, men 2-2 borte mot Lørenskog og 2-0 borte mot Østsiden er en solid innledning. Follo er regnet som en av opprykkskandidatene. De startet med to strake seirer, men skuffet sist ved å tape 0-2 hjemme mot Drøbak/Frogn sist. De vant tilsvarende oppgjør 1-0 i fjor (mot det som den gang het Åmot.) Nok en åpen kamp i våre øyne.

66 Ranheim - Levanger 1,30 4,30 4,00

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Ranheim har tapt knepent borte mot sterke Skeid, men vunnet begge sine hjemmekamper med klar margin. 6-1 seier mot VIF 2 sist. Levanger har startet med 1-0-2, og lagets eneste bortekamp til nå endte med 1-4 tap mot Lyn 2. Ranheim kommer til å være med å kjempe helt i toppen, og er klassen bedre enn dagens motstander. De er meget sterke på eget gress, og vant tilsvarende oppgjør i fjor med hele 7-2. Klar H, og 1,30 tåler sammenligning.

67 Asker - Eidsvold TF 1,65 3,50 2,80

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Asker med 1-1-1 til nå, men de har møtt sterk motstand i Bærum og FK Tønsberg. Sist ble det 4-1 seier hjemme mot svake Skarp, men det stod 1-1 helt til sluttminuttene. Eidsvold har startet bra med 2-0-1. Sist tapte de 1-2 hjemme mot Bærum, men vant gangen før 3-1 borte mot hjemmesterke Mo. De har flere usikre kort til denne kampen, og trives normalt klart best hjemme på Myhrer. H.

68 FK Lofoten -Tromsdalen 3,40 3,75 1,45

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
Lofoten har som ventet vist seg å være for svake på dette nivået, og står med null poeng etter tre kamper. De har hengt greit med i kampene, men aldri virkelig vært nære å ta tre poeng. 3-5 tap borte mot RBK 2 sist. Tromsdalen er en av de store opprykksfavorittene, men står kun med 1-0-2 til nå. De tapte overraskende både mot Pors og RBK 2, før de sist lekte seg til 6-0 seier hjemme mot svake Senja. Lofoten blir trolig å finne i 3.divisjon igjen neste år, og skal ha lite å stille opp med mot Tromsdalen. Gjestene har kastet bort nok poeng, og kun seier er godt nok her. 1,45 er soleklart markedsledende i skrivende stund, og vi spiller.

73 Bolton - Sunderland 1,50 3,30 4,85

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
74 Bolton - Sunderland (0-1) S 2,45 3,40 2,10
Bolton ligger best an blant de fire lagene som kjemper mot nedrykk, men bare tre poeng skiller ned til Fulham på nest sisteplass. 2-1-0 på de tre siste, motstanden av det ordinære slaget. Campo og O’Brien er usikre. Davies tilbake i angrepet etter å ha sonet ferdig. Hjemmesterke Sunderland har allerede sikret plassen. Sesongens to første og eneste bortetriumfer kom i april. Bardsley mangler, Murphy er usikker.

Motiverte Bolton får et oppskriftsmessig tips, men vi er langt unna spill når det ikke gir bedre betalt for hjemmeseier.

Sjekk Fotballguiden for statistikk fra inn- og utland.

75 Tromsø - Brann S 2,15 2,85 2,75

norsktipping_liten
norsktipping_liten
Spill her!
76 Tromsø - Brann (0-1) 4,20 3,80 1,48
77 Tromsø - Brann - (pause) 2,65 2,05 3,20
78 Tromsø - Brann - over/under 2,5 mål 1,60 1,80
Tromsø med sterk seier på Lerkendal sist. Har slått VIF 2-0 og tapt 0-1 for Viking hjemme på Alfheims kunstgress så langt. Ingen fravær til bekymring for Steinar Nilsen. Brann skaffet seg litt arbeidsro med 2-1-seieren over et haltende Lillestrøm forrige helg. Har tapt fortjent og med klar margin både på Color Line og Nadderud. Mye tyder på at Helstad vrakes med tanke på underlaget. Mangler fortsatt Huseklepp og Björnsson med skader.

Tromsø vant 3-0 her på tampen i fjor, da Brann var godt i gang med gullfeiringen. Trolig jevnere denne gangen, men fortsatt berettiget hjemmefavoritt.