Cæsarsalat

Perfekt sommersalat

Oppskrift ved Ole Jonny Eikefjord

Legg salatbladene i rennende, kaldt vann, eller i en bolle kaldt vann i kjøleskapet i halv time
Da blir salaten ekstra sprø.

Brødkrutonger:

Kutt brødet i små terninger.
Varm forsiktig opp smør, finhakket hvitløk, salt og pepper til smøret er smeltet.
Legg brødterningene i blandingen.
La de stå i 10 min, ta brødterningene opp med en hullsleiv.
Legg på stekebrett, og stek i oven, 160 oC i 10 min.

Dressing:

Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk.
Visp inn olivenolje og solsikkeolje, litt og litt om gangen.
Bland i revet parmesan og smak til med salt og pepper.

Opplegging:

Vend salatbladene i dressingen.
Strø brødkrutonger over, og høvl over litt parmesanost.

Tips:

Cæsarsalat kan med hell serveres til nystekt kylling.
Smaker også godt til kokte egg, tomater og bacon.