Grillet hel makrell
Med potetsalat og akevittsjy
Besøk i Wenches kjøkken av
kokk Petter Beyer fra Jacobs bar og kjøkken, Bergen
Begynn med potetsalaten.
Kok små mandelpoteter med skall.
Hell av kokevann og damp.
Tilsett agurk i terninger og sjalottløk.
Tilsett olje varm lett opp og smak til med salt, pepper og sitron.
Rens makrellen, og fyll buken med timian og hvitløkfedd.
Salte og pepre.
Surr den med bomullstråd.
Grill/ stek i tørr stekepanne 2- 3 min på hver side ( også buk og rygg).
Pensle med olivenolje og server med akevittsjy og potetsalat.
Akevittsjy:
Kok inn ca 1 dl akevitt, timian og sjalottløk til det gjenstår 1-2 ss væske.
Sil av timian og løk.
Brun klaret smør til det får en nøttefarge og nøttesmak.
Tilsett finhakket kapers og cornichons (små sylteagurker) og den innkokte
akevitten.
Se videre her:
Artikkelen er oppdatert