Rogeren
Rogeren

- Handler ikke om enkeltpersoner

Strategi- og kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen men OL-ideen er viktigere enn OL-lederen.

Etter lengre tids turbulens rundt Tromsø 2018 og Stensbøl trakk i dag Stensbøl seg som daglig leder for selskapet. Roger Ingebrigtsen i Tromsø 2018 tror ikke dette kommer til å svekke Tromsøs sjanser for å bli tildelt de Olympiske leker i 2018.

- Det er jo ideen som er viktigst, sier Ingebrigtsen.

- Dette står ikke og faller på en eller flere enkeltpersoner men selve drømmen om å OL til Norge igjen.

Redaktør i avisa Nordlys, Hans Kristian Amundsen, mener dette var riktig vei å gå for Tromsø 2018.

- Det har i lengre tid bygget seg opp negativ fokus rundt Stensbøl og dette var den beste løsningen, sier Amundsen som ikke vil spekulere på hvem som tar over som daglig leder for selskapet.

- Jeg tror vi kommer til å se en midlertidig løsning frem til spørsmålet om statsgaranti er avgjort. Deretter tror jeg det er noen fra næringslivet som kommer inn på samme måte som da Gerhard Heiberg kom inn og gjorde en kjempeinnsats for Lillehammer, sier Amundsen.

President i Norges Svømmeforbund, Per Rune Eknes, håper at et eventuelt OL ikke må gå ut over bredde- og anleggspolitikken i idrettsnorge.

-Når staten bestemte at vi skulle bygge opera gikk ikke det utover spillemidlene som ble tildelt til kultur. Slik må det også være for et eventuelt OL, sier Eknes

Spørsmålet om Tromsø får statsgaranti blir avgjort på Stortinget til høsten.

Se hele debatten på Sumo eller Zebra i kveld kl 20.00