Abid Raja og Carl I. Hagen i Tabloid studio (Foto: TV 2)
Abid Raja og Carl I. Hagen i Tabloid studio (Foto: TV 2)

- Frp dyrker rasister

- Frp er et parti fullt av drittsekker og rene rasister, sa kjendisadvokat Abid Q. Raja da han møtte Carl I. Hagen i «Tabloid».

Advokaten, samfunnsdebattanten og Venstre-politikeren går til frontalangrep på landets største parti i sin forfatterdebut.

Slik beskriver han sin ilddåp i Per Ståle Lønnings debattprogram "Sentrum" på TV 2 3. mai i 1999, der han møtte tidligere Frp-formann Carl I. Hagen til duell:

- Jeg var ikke kommet for å diskutere, jeg var kommet for å fortelle Carl Ivar hvilket drittparti han var leder for, et parti fullt av drittsekker og rene rasister, skriver Raja i boken "Talsmannen".

- Vi er ganske like

Sist uke møttes de to igjen til debatt om integrering på Litteraturhuset i Oslo. Raja gikk rett i strupen på Hagen, og beskyldte både han og partiet for å fremme rasisme og fremmedhat.

Carl I. Hagen er på sin side mer opptatt av likheten mellom Raja og seg selv.

- Begge to vil ha slutt på henteekteskap, og begge mener at barna må lære norsk før de begynner i skolen. Jeg har lest boka med stor interesse, og jeg er enig i mye av det han skriver, sier Hagen til Aftenposten.no.

Hagen håper Raja tar med seg boka ut og forkynner budskapet i det norsk-pakistanske miljøet.

Stempler meningsytringer

Tre av Frps stortingsrepresentanter, Per Sandberg, Jan Arild Ellingsen og Christian Tybring-Gjedde, mener det er åpenbart at Rajas beskyldninger om rasisme ikke dreier seg om å påpeke at Frps politiske utsagn og holdninger er rasistiske.

- Det er i realiteten et forsøk på å stemple og indirekte kneble våre frie meningsytringer. Heldigvis er det ennå slik i vårt samfunn at stigmatiserende og sårende personbeskyldninger over tid slår tilbake på den som fremsetter dem, svarer de i en kronikk i Aftenposten.

Abid Q. Raja møter Frp-nestor Carl I. Hagen til debatt tirsdag.

- Stig ned fra hesten

Kveldens andre duell er mellom Høyre-leder Erna Solberg og statsminister og leder i Arbeiderpartiet, Jens Stoltenberg.

Solberg anklager Stoltenberg for å sky politisk debatt med opposisjonen, og skyve sin "sjarmerende håndlanger" Martin Kolberg fremfor seg i enhver sammenheng.

- Han kan ikke bare sende partisekretær Martin Kolberg hver gang vi kritiserer regjeringen. Han må stige ned og komme på banen i den politiske debatten, og ikke bare sende Kolberg. Kolberg er ikke folkevalgt, han er partisekretær for Ap. Det er regjeringssjefen som må svare på summen av alt det regjeringen gjør, sier Solberg til Dagbladet.

Se Tabloid på TV 2 tirsdag klokken 18.55.