waschera sexpanel
waschera sexpanel

Premiere på "Sending etter sending"

Sexpanelet svarte deg om alt du vil vite! Se video av LIVE-nettpraten med ekspertene!

Sigrid og Egil svarte på spørsmål fra seerne ETTER sending. Du kan se hele sendingen her i artikkelen, og her er noen av spørsmålene:

Er det vanlig med mye utflod - hele tiden?

- Det er veldig varierende, men ta en tur til legen. Er dette en ny situasjon for deg så ta en tur til legen og sjekk det - det KAN være noe lenger oppi i systemet. Ellers er alle jenter forskjellige skapt, noen har mye og noen har lite - uten at det er noe galt i det. ved usikkerhet oppsøker man legen.

Er det vanlig å ha sex under menstruasjonen?

- Mange synes det er litt ubehagelig, både gutter og jenter. Men veldig mange jenter er kåtere under mensen, og hvis gutten ikke har noe imot det kan man jo prøve seg i dusjen første gang. Har du dusjet og stelt deg så er det ingenting i veien å ha sex under mensen, så sant begge er fortrolige med det, mener sexpanelet.

Kan man bli gravid ved å hoppe av i svingen?

- Det er den vanligste måten å bli gravid på - og en godt brukt operasjon som ikke nødvendigvis funker så bra. Det kommer nemlig sæd ut av gutten absolutt hele tiden. Og gutter er ikke alltid sikre på når man skal hoppe av i svingen - så nei. Bruk prevensjon.

Er det vanlig å ikke få orgasme - stort sett?

- Det er veldig vanlig for jenter å ikke få orgasme. Det er mye psykologi hos jenter, og ikke så mange ytre kjønnsorganer man kan stimulere slik som hos gutter. Det ER litt lettere for gutter, men det kan fort bli mye press og de blir nervøse, det kan være trang forhud, smerter mm.

- Men det å ikke få orgasme er HELT vanlig, spesielt når man er ung. Det er en læringsprosess, man skal ha utviklet trygghet og for jenter gjelder det i stor grad å bli kjent med seg selv.