De syv dødssyndene
De syv dødssyndene

Schau i verdens mest missunnelige land

Dødssynden misunnelse står for tur, og for Kristopher Schau skal det vise seg at dette blir den hardeste synden å begå av dem alle.

Kristopher Schau opererte seg i Los Angeles og fråtset seg gjennom Norge. Begge disse syndene er noe den som begår dem får noe igjen for. Misunnelse derimot rammer bare synderen selv. Den har absolutt ingenting positivt ved seg.
 
- Valget av land var lett denne gangen. Vi dro rett og slett bare over grensen til Sverige, som må være verdens mest misunnelige land sier Kristopher Schau.
 
- Dette er et land som er skambanket gult og blått av indre hierarkikamp, og mindreverdighetskomplekser mot verden utenfor.  Det er et land som vil være kontinentalt, men som aldri blir noe mer enn en provinsiell bakevje. Dette er ikke noe som er skapt de senere år i køene rundt Stureplan, i et land som fortsatt har adel, utdyper medprogramleder Øystein Karlsen.
 
De to guttene mener misunnelse har gjennomsyret Sverige siden vikingtiden. Da hadde Norske og Danske vikinger allerede gått berserk i England, Skottland, Irland, Island og Grønland. Svenskene måtte ta til takke med å plyndre østover mot Russland, noe som gav lengre reiser og dårligere utbytte.
 
Til tross for besøket i verdens mest misunnelige land, viser det seg at misunnelse blir den aller vanskeligste synden å begå for Kristopher Schau. Etter å ha forsøkt å bli missunnelig i alle lag av det svenske klassesamfunnet går Kristopher til det desperate skritt å ansette kjendispastor Runar Søgård som 'life coach', for i det hele tatt å se om det er mulig å bli missunnelig på dem som har en grunn til å stå opp om morgenen.

Se "De syv dødssyndene" på TV 2 Zebra mandag 28. april kl. 23:50.