Bjørn Helge Riise
Bjørn Helge Riise

LSK kan bli Chelseas farmerlag

Erland Johnsen har vært i samtaler med gamleklubben.

Ifølge Dagbladet var den gamle Chelsea-stopperen Erland Johnsen - nå spillerutvikler i Lillestrøm - på besøk hos Chelseas danske sportsdirektør Frank Arnesen i London torsdag.

Skal hjelpe LSK i Norge
Etter det avisen betegner som «positive samtaler», er håpet at en avtale med gigantklubben skal sikre at Lillestrøms beste talenter får prøve seg på treningsfeltet sammen med stjerner fra Premier League.

I tillegg skal London-klubbens økonomiske muskler og popularitet hjelpe Tom Nordlie og kompani i kampen om å hente de beste spillerne i Norge.

Johnsen presiserer at det ikke er snakk om at profiler går motsatt vei.

- Nei, det tror jeg ikke, men vi kan være mer som et farmerlag. Gode spillere fra mindre klubber kan hentes hit før de eventuelt drar videre til Chelsea, sier Johnsen til avisen, og bekrefter at storklubben har merket seg flere gode talenter i Norge allerede.

- Vi kan være en inngangsport for Chelsea i Norge, og vi har allerede avtaler med klubber som Bærum, Lørenskog og Skeid, sier Johnsen til avisen.

Brekkstangen Johnsen
Går avtalen i boks, kan treningskamper mot stjernene bli resultatet, både i Norge og England. Johnsen innrømmer at egen fartstid i London har vært utslagsgivende.

- Det har selvfølgelig vært en brekkstang at jeg kjenner klubben, folka og var så lenge der, sier Johnsen til avisen.