oliver_hjemme2_680 (Foto: Localeyes/TV 2 News)
oliver_hjemme2_680 (Foto: Localeyes/TV 2 News)
Oliver
Oliver
oliver_hjemme_680 (Foto: Localeyes/TV 2 News)
oliver_hjemme_680 (Foto: Localeyes/TV 2 News)

Oliver (5) hjemme igjen

Ett døgn etter at Oliver ble kidnappet utenfor barnehagen i Virum i Danmark, ble han befridd fra sine kidnappere. Selv var 5-åringen jublende glad over å ha fått brus hos politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dansk politi gjennomførte torsdag kveld en vellykket politiaksjon, og den danske gutten ble kort tid etter aksjonen gjenforent med sin familie.

- Jeg spratt opp fra sofaen, og vi holdt rundt hverandre. Min kone og min svigerdatter gråt, forteller Olivers farfar om hvordan det var å få beskjeden om at barnebarnet var funnet i god behold. - Vi er varme om hjertet, og veldig, veldig takknemlig. Takk til alle som har hjulpet oss, fra politiet til det danske folk.

- Fått cola av politiet
Olivers farfar Mark Chaanhing snakket med barnebarnet på telefonen kort tid etter at han var funnet.

- Han ringte meg fra politistasjonen, og sa til meg med godt humør: "Farfar, farfar! Jeg har fått en cola av politiet!", sier Mark Chaanhing til dansk TV 2.

Når Oliver kommer hjem skal det holdes en liten fest, forteller farfaren til tv-kanalen.

Oliver
Oliver

To pågrepet
Det var i 19-tiden onsdag kveld politiet aksjonerte mot et leilighetskompleks nord på Sjælland. Her ble den lille gutten befridd og to menn ble pågrepet. Begge de to pågrepne er av kinesisk opprinnelse.

- Aksjonen var meget velkoordinert og planlagt, sier visepolitiinspektør Uffe Stormlid i dansk politi til TV 2. Senere ble Oliver brakt til Rigshospitalet for legesjekk, men ifølge politiet skal gutten være i god form.

Det var onsdag ettermiddag at femåringen ble kidnappet rett foran øynene på sin mor. To menn holdt henne fast, mens en tredje grep fatt i gutten, før de forsvant i en bil. Kidnappingen skjedde da moren hadde hentet femåringen i barnehagen i Virum i Nordsjælland.

Det skal ha blitt framsatt krav om løsepenger etter at gutten ble kidnappet. Politiet på Nordsjælland har det siste døgnet jobbet intensivt med å finne gutten, samt de tre mennene som kidnappet ham.


Familen utsatt for kidnapping før
Familien til Oliver er en av de rikeste kinesiske familiene i Danmark, og har drevet en rekke restauranter i Danmark i mer enn 25 år. Oliver Chaanhing er den yngste generasjon i en den kjent dansk-kinesisk familien.

Det er ikke første gang familien til Oliver blir utsatt for kidnapping. I 1998 skal fem menn ha forsøkt å bortføre familiens 12 år gamle sønn. I følge B.T. var planen å holde sønnen fanget i en leilighet og kreve familien for løsepenger. Kidnappingsforsøket slo feil, og banden kidnappet en 22 år gammel kvinne fra en annen familie tre uker senere. For henne krevde de ti millioner danske kroner.

Olivers farfar Mark Chaanhing er lettet. (Foto: Dansk TV 2)
Olivers farfar Mark Chaanhing er lettet. (Foto: Dansk TV 2)

Flere kan bli pågrepet
Politiet har siden kidnappingen i går vært sparsomme med opplysninger om de hadde kommet nærmere et mulig motiv. Politiet uttaler torsdag kveld at de har holdt informasjon tilbake av hensyn til den får gamle guttens sikkerhet.

Det gjenstår enda arbeid for politiet med å etterforske saken, og det er forventet at det vil komme flere pågripelser etter at gutten ble funnet. De to pågrepne vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag.