soskj3
soskj3

Solskjær vil bygge ti skoler

Ole Gunnar Solskjær har satt seg nye mål i Afrika.

LUANDA (TV 2 Sporten): Solskjær ble utnevnt til Unicef-ambassadør i 2001 og har særlig engasjert seg i utdannings- og skoleprosjekter.

Sammen med TV 2-sporten møtte han skolebarn i det afrikanske landet Angola. Angola er det landet i verden med størst barnedødelighet, og bare halvparten av barna i landet går på skole.

- Det er sterkt å se hvor vanskelige forhold disse barna vokser opp under, sier Solskjær.

Nå planlegger mannen som fikk heltestatus på Old Trafford gjennom sine 11 år som spiller i Manchester United å donere fem til syv millioner kroner til etablering av skoler i Afrika.

Testimonial-penger
- Jeg får en del penger fra testimonial-kampen min, jeg har lyst å bruke noe av de pengene på skoler, sier han.

Testimonial-kamper kan være særedeles lukrative ettersom inntektene er skattefrie. Ryan Giggs tjente rundt 14 millioner kroner da United møtte Celtic i hans jubileumskamp i 2001.

Lagkamerat Gary Neville derimot, nektet å arrangere testimonial-kamp for seg selv, da han fikk tilbudet i 2002. Han vil heller ha en avskjedskamp helt på slutten av United-karrieren. Overskuddet har han allerede lovet vekk til et United-fansen. De skal få et bygg der de kan henge ut på kampdager.

Solskjær er omtrent like populær som både Giggs og Neville i Manchester. Det er godt nytt for Unicef.

Målbevisst
Solskjær er involvert i Unicef-prosjektet ”Schools for Africa”, som har som mål å bygge skoler i Angola, Malawi, Mosambik, Rwanda, Sør-Afrika og Zimbabwe.

- Skolegang og det å gi unger muligheten til å oppfylle drømmene sine, er noe som ligger mitt hjerte nær. Jeg har unger selv og de gjør jeg alt for, sier mannen med 67 landskamper for Norge.

Landslagssjef Åge Hareide har kalt Ole Gunnar Solskjær for en målbevisst person og et eksempel til etterfølgelse. Nå har Solskjær satt seg som målsetning å bygge 10 nye skoler i Afrika.

- Jeg skal klare å bygge ti skoler, det er i alle fall målet, sier Solskjær