Bjørn Taalesen
Bjørn Taalesen

Klart for ny fotballkrig

Sist tv-gigantene gjorde opp seg imellom, gikk fotballrettighetene for én milliard. Nå er runde to i gang.

TV 2s rettigheter til å vise Tippeliga-fotball går ut etter denne sesongen. Onsdag åpnet NFF budrunden for den kommende fireårsperioden.

Konkurransetilsynet har varslet at rettighetene denne gang bør fordeles på flere hender, i motsetning til forrige avtale. Den gang endte TV 2 opp med en eksklusiv totalpakke.

- Verdiøkning
Det legger NFF ikke opp til denne gangen.

Generalsekretær Karen Espelund presenterte i alt 23 delpakker på onsdagens pressekonferanse, noe NFF tror vil bidra til å heve totalsummen over én milliard.

- Norsk fotball har endret seg radikalt de sist årene. Derfor legger vi opp til større konkurranse ute i markedet. Vi tror at totalproduktet har blitt mer attraktivt siden sist rettighetene ble lagt ut for salg, og at prisen dermed også vil være høyere, sier Espelund til TV 2 Sporten.

TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen var til stede på dagens pressekonferanse. Det samme var sjef for NRKs sportsrettigheter, Tor Aune.

- Må vurdere inndelingen
Ingen av toppsjefene vil naturligvis ut med hvor mye de to konkurrerende tv-kanalene er villig til å punge ut med. De nye avtalerammene åpner fortsatt for at en av partene kan sikre seg rettighetene til hele fotballpakken.

- Det var en veldig detaljert inndeling som det blir spennende å se nærmere på når vi får selve tilbudsdokumentet. Utover det vil jeg ikke kommentere hva dette betyr for oss, sier Aune til TV 2 Sporten.

Også Taalesen tåkelegger sine uttalelser.

- Alt har den prisen som markedet er villig til å betale. Det vet vi svaret på om noen uker, sier Taalesen.