Arild Stavrum
Arild Stavrum

Stavrum vant i retten

Skeid-trener Arild Stavrum har fått godkjent en fotballskade som yrkesskade.

Fotballkjendisen Stavrum har krevd yrkesskadedekning etter en takling i 2004. Taklingen skjedde da den daværende Molde-angriperen spilte 2.-divisjonsfotball høsten 2004.

LES ARILD STAVRUMS BLOGG HER

I etterkant slet Stavrum med store ryggproblemer. Nå har han fått godkjent skaden som yrkesskade i lagmannsretten, etter at han fikk avslag i Trygderetten 21. juli 2006.

- Arild er råfornøyd med at det ble seier i retten, forteller Stavrums advokat Terje Scavenius til TV 2 Sporten.

- Andre gang vi fikk rett
Han har nærmest spesialisert seg på yrkesskadeerstatning for fotballspillere. For to år siden avgjorde Høyesterett at Trygderetten hadde feil rettsanvendelse i en lignende sak Brann-spiller Jonas Jonsson anla etter å ha blitt skadet i en takling.

- Dette vant vi i høyesterett med Jonas Jonsson, og det er annen gang vi nå får rett i vår tolkning, sier advokaten.

- Hva innebærer lagmannsrettens avgjørelse i Stavrum-saken?

- Generelt betyr det at fotballspillere lettere vil få riktig erstatning som alle andre som blir skadet gjennom yrket sitt, svarer Scavenius.

Scavenius kan foreløpig ikke si hvor mye Arild Stavrum nå blir tilkjent i erstatning. Men han avviser at det dreier seg om millionbeløp.

Lite til overs fot Trygderetten
- Nå har vi lagmannsretten i bakhånd når vi starter prosessen opp mot trygdevesenet, forteller Scavenius, som ikke har mye til overs for avgjørelsen i Trygderetten for to år siden.

- I utgangspunktet legger de til grunn at fotballspillere kun har krav på erstatning om du blir sparket ned av en tilskuer, slått ned på banen, eller det såkalte jordskjelvalternativet - altså at hele banen faller sammen, sier advokaten.