Svenske Anders Eklund har tilstått å ha drept ti år gamle Engla. (Foto: Svensk politi.)
Svenske Anders Eklund har tilstått å ha drept ti år gamle Engla. (Foto: Svensk politi.)

Politimann tipset Engla-drapsmann

Flere timer før Anders Eklund ble pågrepet mistenkt for drapet på Engla (10) ble han varslet av en politimann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En trafikkpolitimann ringte til den drapssiktede Anders Eklund for å fortelle at han var et vitne i saken, og samtidig fortalte han at Eklund var fotografert i forbindelse med forsvinningen av Engla Juncosa-Höglunds (10).

- Det kan være katastrofalt, sier spaningsleder Mats Nygårds til Aftonbladet.

Les også: Politiet granskes etter Engla-drapet

engla_portrett (Foto: SCANPIX)
engla_portrett (Foto: SCANPIX)

Tilfeldig bilde avgjørende
Den dagen Engla forsvant skal en amatørfotograf ha tatt et bilde av jenta. Under ett minutt senere fotograferte han Anders Eklunds røde Saab. Vitner har fortalt at bilen kjørte etter den ti år gamle jenta. Registreringsnummeret avslørte at eieren av bilen tidligere var dømt for sexovergrep og vold mot kvinner.

Engla forsvant på vei hjem fra fotballtrening lørdag 5. april. To dager etter forsvinningen bestemte politet at de skulle avhøre 42 år gamle Eklund, og han ble etterlyst lokalt. Senere den dagen pågrep de 42-åringen i sin lastebil på Hallandsåsen.

Les også: Dette er drapsmannen

Da visste han at politiet var på sporet av han.

Det er Aftonbladet som onsdag avslører polititabben.

- Eklund fikk vite at han var blitt fotografert i Stjärnsund. Han fikk flere timer på seg til å skjule bevis. Han tok trofeer i Pernilla-saken. Ingen vet om han har gjort det denne gangen også, for så å kaste det da han fikk sjansen, forteller en person med kjennskap til saken til Aftonbladet.

Åtte dager etter at Engla var forsvunnet, tilsto den 42 år gamle mannen at han bortførte og drepte Engla. Han tilsto også å drept Pernilla Hellgren i Falun i 2000.

Tilstår Engla-drapet:


- Trodde han var vitne
Politiet i Dalarne skal ha vært klar over den tabben de gjorde, ifølge den svenske avisa. Redningsleder Sten Sabel tror trafikkpolitimannen som ringte drapsmannen trodde han var et vitne - ikke gjerningsmannen.

- Det hadde akkurat blitt sendt ut et bilde av jenta og den røde bilen, og politimannen ville ringe til mannen som eide bilen for å spørre om han hadde sett noe. Han trodde at sjåføren allerede var avhørt ettersom bildene var ute. Vi ville få frem så mye opplysninger som mulig for at redde jenta, sier Sabel.

Det er foreløpig uklart hva Anders Eklund gjorde i tiden fra han ble oppringt til han ble pågrepet og avhørt.