Kransekaketerte med jordbær og aniskrem

Nå er det festkaketid!

Oppskriften er av konditor Sverre Sætre, http://www.sverreskonditori.no/

Kransekakedeig 400 g.
Ønsker du å lage hank på terten trenger du 200 g mer kransekakedeig.

Kjør mandler, sukker og melis i en matprosessor slik at det blir helt finhakket.
Kna inn eggehviten til massen er jevn.
Den skal være fast.
Ta av 150 g til kransekakefyll.
Rull massen som er igjen til en pølse, ca. 2 cm tykk, og form den til en ring som er 18 cm i diameter.
Lager du hank til kaken lager du to ringer på 18 cm

Legg den på en stekeplate med bakepapir.

Kransekakefyll:

Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Bland alle ingrediensene til en glatt masse i matprosessor.
Fyll massen i den ene kransekakeringen og stek til deigen er gyllen, ca. 20 minutter.
La kaken avkjøles i romtemperatur.

Aniskrem:

Ha 2 dl melk, stjerneanis, fløte og sukker i en kjele (kjelen bør ikke være mer en halvfull), rør det sammen og varm det til kokepunktet.
Ha resten av melken og maisenna i en bolle og visp det lett sammen.
Visp inn eggeplommene i melk- og maisennablandingen.
Hell 2/3 av den varme væsken oppi eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp.

Hell deretter blandingen tilbake i kjelen.
La blandingen koke opp og småkoke i 1 minutt mens du hele tiden rører i bunnen av kjelen med en visp (bruk en kraftig håndvisp), slik at kremen ikke brenner seg.

Ta stjerneanisen etter at kremen har kokt.
Hell kremen over i en bolle.
Det er viktig at kremen avkjøles raskt etter at den er kokt.
Dekk kremen med plast og sett den i kjøleskapet.

200 g bær.

Stryk den kalde aniskremen på kransekaketerten. Dekk med bær

Lager du hank til terten kuttes den ene ringen i to.
Lim den fast i terten med melisglasur
Pynt gjerne med pikekyss i forskjellige farger eller nøttemarengs:

Nøttemarengs:

Kjør mandler og melis til fint mel i en matprosessor.
Pisk sukker og eggehvite til marengs.
Vend nøttemelisen inn i marengsen med en slikkepott.
Tilsett noen dråper konditorfarge.
Bruk en sprøytepose og sprøyt pletter som er 3 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate.

Sett stekeovnen på 150 ºC.

La mandelmakronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem i 10–12 minutter.

La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret.