Patrick Thoresen
Patrick Thoresen

Thoresen misset i returen

Nordmannen bommet på sinde to sjanser i comebacket etter testikkelskaden.

Philadelphia - Washington 6-3

Patrick Thoresen fikk ni minutter og 15 sekunder da Philadelphia Flyers festet grepet om avansement i årets NHL-sluttspill hjemme mot Washington Capitals natt til onsdag.

Fire dager på sykestue
Hovedstadslaget Washington tok ledelsen 1-0 i kamper i samme oppgjør som Thoresen var uheldig og fikk pucken i skrittet etter en blokkering.

Det som så ut til å ende i tragedie natt til lørdag, er imidlertid snudd til bred optimisme etter nattens tredje sluttspillkamp i best av syv-serien.

6-3-seier til vertene gjør at Patrick Thoresen ikke bare er historisk som første nordmann med spilletid i et NHL-sluttspill. Han kan også bli den første som avanserer videre i turneringen.

Flyers leder 2-1 i kamper før det fjerde oppgjøret - også det på hjemmebane - spilles torsdag kveld lokal tid.

Manglet finjustering
I returen fra skade var imidlertid ikke marginene på nordmannen side.

19 822 tilskuere fikk se Thoresen, som stilte i Flyers' fjerde linje, bomme med de to skuddene han fikk hamret mot mål i løpet av sine ni minuttener på isen.

Se kampstatistikk (ekstern lenke)

Både for Philadelphia og Thoresen selv var imidlertid seieren det viktigste i natt. Mål signert Danny Briere (2), Scottie Hartnell, Sami Kapanen, Mike Richards og Mike Knuble sørget for å hale i land en tremålsseier på tampen av tredje periode.

- Vi spilte med stjerner i øynene, sier en smørblid Thoresen-trener John Stevens til NHL.com.

NB: Thoresen var på isen ved finske Kapanens 3-1 mål, samt da Brooks Laich reduserte til 3-4 for gjestene.

Flyers-fan
Flyers-fan