ida_hjort_kraby (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX)
ida_hjort_kraby (Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX)

Kraby søker ikke igjen

Ida Hjort Kraby, som tidligere valgte å trekke seg som barneombud, vil ikke søke stillingen på nytt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Etter at stillingen ble lyst ut på ny, har jeg tenkt nøye gjennom om jeg skulle søke igjen. Mitt engasjement for saksfeltet er uendret. Situasjonen i dag er likevel en annen enn da jeg ble utnevnt som barneombud i februar. Derfor har jeg ikke søkt stillingen som barneombud nå, sier den 47 år gamle advokaten til Aftenposten.

Karby ønsker ikke å utdype hva hun mener med at situasjonen er blitt en annen enn det den var tidligere.

Flere søker på nytt
8. februar i år ble Ida Hjort Kraby utnevnt til barneombud for perioden 2008-1012 av daværende barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen. Ramin-Osmundsen måtte forlate stillingen etter at det ble kjent at hun ikke hadde snakket sant om sin rolle rundt utnevnelsen.

Det kom blant annet frem at Kraby og Ramin-Osmundsen har kjent hverandre personlig gjennom et kvinnelig juristnettverk og har møttes i andre sosiale anledninger.

Kort tid etterpå valgte Kraby å trekke seg.

Stillingen ble utlyst på ny, og 10. april gikk søknadsfristen ut. Den fullstendige søkerlisten til den nyutnevnte stillingen som barneombud legges tirsdag frem av Barne- og likestillingsdepartementet. Blant de nye søkerene er advokatene Thea W. Totland og Venil Katharina Thiiis. Flere av de som søkte i forrige runde forsøker seg på nytt, blant annet ergoterapeut Mia Berglund (42) og psykolog Inger-Johanne Sveum (57), melder Aftenposten.

Barneombudets nestleder Knut Haanes overtok mandag som fungerende barneombud etter Reidar Hjermann. Hjermann, som har vært barneombud siden 2004, har bekreftet at han har søkt om en nytt åremål.