trondheimpoliti (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)
trondheimpoliti (Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX)

Avslørte bordellring

Fire sentrumsnære adresser i Trondheim er avslørt som bordeller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De siste to månedene har politiet i Trondheim satt ned en egen gruppe for å jobbe med prostitusjonsvirksomhet i byen. Og det tok ikke lang tid før etterforskerne rullet opp de første bordellene.

- På fire sentrumsnære adresser i Trondheim mener vi å ha avdekket bordellvirksomhet. Som en følge av dette har vi sendt brev til huseierne og underrettet dem om prostitusjonsvirksomheten, sier leder for etterforskningsseksjonen Terje Lunde til Adresseavisa.

Det er straffbart å leie ut lokaler til prostitusjon, og huseierne får nå beskjed om å avslutte leieforholdet.

Pimpit
Politiets innsats mot prostitusjon i Trondheim, eller Pimpit som det så treffende er forkortet til, pågrep sist mandag 19 år gammel kvinne fra Estland som er siktet for hallikvirksomhet. Gjennom etterforskningen har de avdekket et omfattende miljø.

De fleste av kvinnene kommer fra Øst-Europa eller Nigeria, men sålangt har politiet vært i kontakt med kvinner fra 11 ulike nasjoner.

En av disse får nå beskyttelse etter at hun sluttet med prostitusjon og da ble satt i svært stor fare.

Bredt samarbeid
Målet for politiet i Trondheim er å hindre at det etableres gateprostitusjon og bordellvirksomhet i byen. Det brukes store ressurser på prosjektet, men politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger.

Primært skal gruppa bidra med omsorg og sikkerhet for kvinnene i bransjen, men politiet håper arbeidet også kan avdekke halliker, bakmenn og utleiere.

Gruppa vil også samarbeide tett med Stop-prosjektet i Oslo, Koordineringsenheten for ofre for menneskehandel (KOM), samt Trondheim kommune.