david nielsen (Foto: TV 2)
david nielsen (Foto: TV 2)

Styr unna lave Brann-odds

Det ble treff for andre dag på rad i går. Sjekk kveldens dobbel og siste nytt før den Zebra-sendte kamp mellom Brann og Godset.

Spillforslag frist kl. 18.55:
108 HV 71 - Linköpings H 1,70
114 Sheffield Wed - Plymouth H 2,15

Totalodds: 3,66

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Vurderte kamper:

96 Asker - Bærum 1,85 3,35 2,40
Lokaloppgjør mellom to av lagene som er ventet å kjempe i toppen. Asker hadde en meget god sesong i fjor som nyopprykket, og kjempet lenge om opprykk til Adeccoligaen. Var den gang bunnsolide på hjemmebane. Flere utskiftninger i troppen, og tidligere tippeligatrener Gaute Larsen har tatt over treneransvaret. 2-1 seier mot Mjøndalen i siste treningskamp. Bærum skuffet i fjor, men ser på papiret sterke ut og blir trolig å finne i toppen. Generalprøven mot Drøbak-Frogn endte med en imponerende 6-1 seier. Begge seriekampene mot Asker i fjor endte 2-2, og treningskampen i vinter endte 0-0. Vi tror på nok en jevnt nabooppgjør i serieåpningen.

98 Brann - Strømsgodset 1,35 3,85 5,70
100 Brann - Strømsgodset (pause)1,85 2,20 5,50
Brann har åpnet med 4-2-seier over FFK og tap med samme sifre i Aalesund sist. Imponerte ikke i spillet den første kampen heller, der Helstad reddet poengene med et sent hattrick. Sigurdsson suspendert etter utvisningen sist, og blir ventelig erstattet av en småsyk Karadas. Godset vant fullt fortjent 3-2 mot Rosenborg sist, etter å ha tapt premieren 0-1 i Stavanger. Spissen David Nielsen har åpenbart brukt tiden godt siden sist han var i norsk fotball, og ser ut til å bli en meget verdifull forsterkning for drammenserne. Kan stille uendret.

2-1 i tilsvarende kamp i fjor. 1,35 er ikke i nærheten av interessant etter det lagene har vist hittil. 5,50 for B til pause er nærmest en plass på kupongen.

Les også: Helstad er Godsets mareritt

102 GIF Sundsvall - Ljungskile SK1,70 3,10 3,55
To nykomlinger som har fått et tøft møte med Allsvenskan. Begge står med null poeng etter tre runder. 3-0 og 4-2 til GIF i fjorårets to møter i Superettan. Vi tror det kan bli jevnere denne gangen, og neppe noen målfest.

108 HV 71 - Linköpings HC 1,70 4,10 2,90
HV 71 taklet presset sist, og reduserte til 1-2 i kamper etter å ha avgjort i forlengningen på borteis. Linköping hadde til da vunnet samtlige sluttspillskamper hjemme, så dette var en sterk prestasjon av seriemesteren. Nå følger to hjemmekamper, og de har da en god mulighet til å snu 0-2 til 3-2 i kamper og sette press på motstanderen. Ingen nye skader i noen av lagene, men Linköping mangler fortsatt viktige Tomas Surovy og Andreas Pihl.

Linköping vant sist de var på besøk her, men vi tror ikke seriemesteren feiler igjen. De var seriespillets sterkeste hjemmelag, og utlikner til 2-2 i kamper her i dag.

114 Sheffield Wed - Plymouth (S) 2,15 2,85 2,75
Etter fem uavgjorte på rad, så Wednesday ut til å ta en etterlengtet trepoenger i byderbyet mot United. Slapp imidlertid inn to sene mål, og la på til seks i rekken av poengdelinger. Målforskjellen holder laget under streken før denne hengekampen, men kan klatre fire plasser med seier. 8-4-9 hjemme. Kaptein Bullen kan være tilbake, usikkerhet også rundt innleide Kavanagh. I tillegg kommer en håndfull langtidsskader som inkluderer toppscorer Sodje. Plymouth styrer inn til en plass rundt midten, etter en turbulent sesong med store opp- og nedturer. 1-1-4 på de seks siste, men i månedene før det snuste Argyle mot alle odds på play off. Troppen nesten uten fravær, Halmosi er friskmeldt siden sist.

De motiverte vertene bør også være revansjelystne, med tanke på måten seieren over erkerivalen glapp. Hjemmeoddsen er i aller høyeste grad konkurransedyktig, og spilles uten tvil på en dag med lite å velge i.

115 Chelsea - Wigan 1,15 4,60 11,00
Chelsea fikk ingen hjelp av Arsenal i går. Kutter ned forspranget til United til tre poeng med en forventet seier i dag. Cech er stadig eneste bekymring, og han spiller sannsynligvis for første gang etter operasjonen. Wigan har fem poeng ned til Bolton under streken før denne kampen. Sanker bra med poeng på eget gress, men sliter stadig på fremmed. 0-1-4 på de fem siste reisene. Edman er eneste skade, duoen Brown og Koumas er tilbake etter endt karantene.

Chelsea har ikke tapt hjemme på årevis, og vinner normalt dette komfortabelt. Oddsen deretter, og ikke noe å risikere innsatsen for.