Pizza

Til fredagskosen

Deig:

(Nok til en stor pizza, eller 4 små. Oppskriften kan gjerne dobbles.)

Rør sammen alle ingrediensene og 3 ss olje til en smidig deig.
Tilsett 1 ss olje og elt til oljen smører seg rundt deigen og slipper bakebollen.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve 1 time gjerne opp mot 2 timer.

Del deigen i mindre biter, klem/kjevle ut til porsjonspizzaer.
Legg på bakepapirkledt stekebrett.
Pensle med kaldt vann og prikk med en gaffel.
Forstek bunnene i varm stekeovn 230 oC i 6-7 min, eller i pizzaovn.

Legg på ønsket fyll og stek videre i 6-8 min.

Pizzasaus:

Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje.
Tilsett sukker og stek til løken ”karamelliserer” seg ha i tomatpuré og la surre 3-4 min før tomatene tilsettes.
Kok opp og la trekke uten lokk i 20-30 min til en fyldig saus.
Smak til med salt og pepper, ev litt sukker.

Smør tomatsaus på pizzabunnen og legg over skiver av mozzarella.
Stek i 6-8 min.

Ved servering: Legg over tynne skiver spekeskinke,legg over ruccolasalat vendt inn med revet parmesan og god olivenolje.

Andre forslag:

Smør tomatsaus eller crème fraiche i et tynt lag utove den forstekte pizzabunne, legg over ønsket fyll.

- Tomatsaus, kokt skinke i strimler, artiskokkbunner, revet parmesan, stek i 6-8 min.

- Crème fraiche, kokt skinke , sorte oliven, halve sherrytomater, ev skiver av mozzarella ost . Stek i 6-8 min.

Sløyf kokt skinke, stek som angitt og legg over tynne skiver spekeskinke eller sprøstekt bacon ved servering og ev ruccola vendt inn med revet parmesan og olivenolje .

- Tomatsaus, blader av basilikum, skiver av mozzarellaost.

Helt enkelt:

Hell ev litt god olivenolje over forstekt pizzabunn, dryss over litt flaksalt og legg over litt frisk rosmarin, stek videre i 3-4 min.

Her ser du videre:

422885