Pizza
Til fredagskosen
Deig:
(Nok til en stor pizza, eller 4 små. Oppskriften kan gjerne dobbles.)
Rør sammen alle ingrediensene og 3 ss olje til en smidig deig.
Tilsett 1 ss olje og elt til oljen smører seg rundt deigen og slipper
bakebollen.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve 1 time gjerne opp mot 2 timer.
Del deigen i mindre biter, klem/kjevle ut til porsjonspizzaer.
Legg på bakepapirkledt stekebrett.
Pensle med kaldt vann og prikk med en gaffel.
Forstek bunnene i varm stekeovn 230 oC i 6-7 min, eller i pizzaovn.
Legg på ønsket fyll og stek videre i 6-8 min.
Pizzasaus:
Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje.
Tilsett sukker og stek til løken ”karamelliserer” seg ha i tomatpuré og la
surre 3-4 min før tomatene tilsettes.
Kok opp og la trekke uten lokk i 20-30 min til en fyldig saus.
Smak til med salt og pepper, ev litt sukker.
Smør tomatsaus på pizzabunnen og legg over skiver av mozzarella.
Stek i 6-8 min.
Ved servering: Legg over tynne skiver spekeskinke,legg over ruccolasalat
vendt inn med revet parmesan og god olivenolje.
Andre forslag:
Smør tomatsaus eller crème fraiche i et tynt lag utove den forstekte pizzabunne, legg over ønsket fyll.
- Tomatsaus, kokt skinke i strimler, artiskokkbunner, revet parmesan, stek i 6-8 min.
- Crème fraiche, kokt skinke , sorte oliven, halve sherrytomater, ev skiver av mozzarella ost . Stek i 6-8 min.
Sløyf kokt skinke, stek som angitt og legg over tynne skiver spekeskinke eller sprøstekt bacon ved servering og ev ruccola vendt inn med revet parmesan og olivenolje .
- Tomatsaus, blader av basilikum, skiver av mozzarellaost.
Helt enkelt:
Hell ev litt god olivenolje over forstekt pizzabunn, dryss over litt flaksalt og legg over litt frisk rosmarin, stek videre i 3-4 min.
Her ser du videre: