Trine Skei Grande og Lars Sponheim (Foto: Morten Holm / SCANPIX)
Trine Skei Grande og Lars Sponheim (Foto: Morten Holm / SCANPIX)

-Kvantesprang vekk fra FrP

Venstre ønsker å liberalisere innvandringspolitikken og tar dermed nok et steg vekk fra et mulig samarbeid med Fremskrittspartiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nadia Sokolova ble utvist fra Norge.  (Foto: TV 2)
Nadia Sokolova ble utvist fra Norge. (Foto: TV 2)
Det finnes nok av eksempler på at godt integrerte innvandrere utvises fra Norge på grunn av et stivbent regelverk. Den russiske NTNU-forskeren Nadia Sokolova måtte forlate Norge og jobben som satelittekspert ved NTNU etter nesten 11 år i Norge.

Det er dette regelverket Venstre nå vil endre. De foreslår at alle som får jobb i en norsk bedrift skal få arbeids- og oppholdstillatelse.

- Vi må ha regler om at dette må være over en viss periode, og det må være en bedrift av en viss størrelse for å få det til å fungere. Men det handler om å gjøre arbeidsinnvandringen mindre byråkratisk og lettere for norske bedrifter å få de beste fagfolkene de ønsker, sier nestleder Trine Skei Grande til TV 2.

Dette er et av flere punkt Venstre vedtok på sitt landsmøte på Sundvolden i helga - med mål om å skape en langt mer liberal innvandringspolitikk.

- Er dette nok et kvantesprang vekk fra Frp?

- Ja, det er det nok. Fordi vi tror faktisk at vi bygger velferd på å få bedrifter som får de beste folkene. og ikke på å lage grenser knyttet til hvilken etnisitet folk kommer fra, avslutter Skei Grande.