Tarver Woods (Foto: Mike Carlson, © MC RR**NY**)
Tarver Woods (Foto: Mike Carlson, © MC RR**NY**)

Tarver tilbake på toppen

Ringreven Antonio Tarver sirkler inn sin gamle trone.

Antonio«Magic Man» Tarver (39) er tilbake blant eliten i lett-tungvektklassen (79,5 kilo) etter at han tok IBF-tittelen fra Clinton Woods (35) i Tampa, Florida søndag morgen norsk tid.

Vil samle belter
Tarver var underdog i forkant av helgens møte med Sheffield-bokseren, men overrasket mange ved å enkelt utbokse den yngre engelskmannen over tolv runder. Seieren var amerikanerens første over en topprangert motstander siden 2005. Nå vil eksmesteren møte de øvrige tittelholderne i klassen.

- Belter. Jeg vil møte de i klassen som har belter, annonserte Tarver etter kampen.

39-åringen tapte den lineære lett-tungvektstittelen til Bernard Hopkins i 2006 etter å ha tatt av seg over tjue kilo i løpet av noen få måneder før kampen. De ekstra kiloene han hadde lagt på seg var for å passe bedre inn i rollefiguren Mason «The Line» Dixon i Rocky Balboa-filmen. Nå har eksmesteren satt Hollywood-karrieren på vent og vil i stedet prioritere å avslutte boksekarrieren på topp.

Seier med skrik
Den første tittelholderen som ser ut til å bli aktuell for Tarver er «Bad» Chad Dawson (25), som forsvarte sin WBC-tittel mot veteranen Glen Johnson (39) på samme stevne. Til tross for samstemte siffer fra poengdommerne (116-112 x 3) ble avgjørelsen likevel møtt med pipekonsert fra publikum da de ble annonsert i Dawsons favør.

- Av alle de avgjørelsene som har gått mot meg er dette den verste. Jeg rystet ham flere ganger mens han knapt traff meg i det hele tatt, klaget Johnson etter at da resultatet var offentliggjort.

Veteranen fra Jamaica fikk imidlertid liten sympati fra mesteren selv:

- Johnson var en verdig motstander, men jeg er fremdeles ubeseiret, sa Dawson og avviste sin utfordrers ønske om et returoppgjør.

Planen er nå at Tarver og Dawson skal møtes til kamp mot slutten av året.

Dawson-Johnson_566070c
Dawson-Johnson_566070c