Engla Juncosa Höglund portrett forsvunnet dalarna sverige stjärnsund (Foto: Scanpix)
Engla Juncosa Höglund portrett forsvunnet dalarna sverige stjärnsund (Foto: Scanpix)

Engla funnet død

Politiet har funnet liket av Engla Juncosa-Höglund. Den mistenkte 42-åringen innrømmer å ha drept tiåringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen innrømmet i forhør søndag ettermiddag at han bortførte tiåringen og drepte henne. Mannen viste politiet hvor han hadde gjemt liket av jenta som forsvant for åtte dager siden. Nyhetsbyrået TT melder at politiet også har hentet liket av jenta.

- Vi har underrettet familien til Engla og 42-åringen har vist oss hvor liket av jenta ligger, sier vakthavende befal Kent Lind ved Dalarne politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Etterforskningsleder Mats Nygårds vil ikke røpe nøyaktig hvor jenta ble funnet, men sier at hun ble funnet i nabokommunen Gästrikland. TT meldte at jenta var gravd ned, men dette avviser Nygårds.

- Det vil jeg ikke kommentere. Den opplysningen stemmer ikke og jeg vil ikke gå inn på hvordan vi fant henne, bare at vi kjørte den mistenkte til det stedet i Gästrikland hvor han gjemte henne, sier han til Aftonbladet.se.

pernilla_hellgren (Foto: SCANPIX)
pernilla_hellgren (Foto: SCANPIX)

Ifølge den svenske storavisen var det krystallklare DNA-funn som fikk den 42 år gamle lastebilsjåføren til å tilstå drapene.

I løpet av søndag kveld skal politiets krimteknikere undersøke funnstedet. Deretter skal medisinerne undersøke liket av Engla og fastsette dødsårsaken.

Innrømmet drap fra 2000
42-åringen innrømmet også drapet på 31 år gamle Pernilla Hellgren i Falun. Hellgren ble drept i 2000.

Den 42 år gamle mannen er tidligere dømt for seksuelle overgrep. Han har nektet enhver befatning med Englas forsvinning. Torsdag gikk politiet ut og sa at mistanken mot mannen var styrket etter at nye opplysninger var kommet frem.

Pressetalsmann Sven-Åke Petters sier i et intervju med svensk TV4 at det er en lettelse å få oppklart Engla-saken.

- Det føles godt. Men det er en påkjenning også, sier en beveget Petters til TV4.

Han sier videre at innrømmelsene kom uten videre dramatikk under avhørene søndag ettermiddag.

Se intervju nederst.

Ti år gamle Engla forsvant sporløst lørdag for en drøy uke siden. Hun syklet alene hjem fra fotballtrening. Moren slo alarm da jenta ikke kom hjem som planlagt.

42-åring (Foto: Ulf Palm/SCANPIX)
42-åring (Foto: Ulf Palm/SCANPIX)