Vålerenga (Foto: SCANPIX)
Vålerenga (Foto: SCANPIX)
Moa (Foto: SCANPIX)
Moa (Foto: SCANPIX)
Troy Perkins (Foto: SCANPIX)
Troy Perkins (Foto: SCANPIX)
Kristofer Hæstad (Foto: SCANPIX)
Kristofer Hæstad (Foto: SCANPIX)
Nordlie (Foto: Lien, Kyrre , © LOCH )
Nordlie (Foto: Lien, Kyrre , © LOCH )

- Jeg hørte ikke noe derfra

Skeid ville sende Mohammed Abdellaoue til Lillestrøm.

Les også: Viking - AaFK 2-1 | Molde - Tromsø 0-0 | Bodø/Glimt - Stabæk 1-1 | Lyn - HamKam 2-1 |

Lillestrøm - Vålerenga 0-3 (0-0)

ÅRÅSEN (TV 2 Sporten): Som Skeid-spiller droppet han samarbeidsklubben Lillestrøm og gikk til Vålerenga. I går ydmyket Mohammed Abdellaoue LSK på ny.

- Han kunne ikke fått en bedre debut fra start i Tippeligaen enn det han fikk i kveld, sier VIF-trener Tor Ole Skullerud til TV 2 Sporten.

Les trenernes reaksjoner og se høydepunktene her!

Abdellaoue har marokkansk opphav og spilte i Hasle/Løren i ungdomsårene. Han fikk sitt gjennombrudd i fjor, da han ble toppscorer for Skeid i Addecoligaen med ni seriemål.

Skeid-ledelsen satset på at stortalentet skulle skrive kontrakt med Lillestrøm og reagerte skarpt da Moa skrev treårskonrtntrakt me Enga i juli i fjor. Overgangen gjaldt fra og med 15. november 2007.

Abdellaoue beskriver LSK-kontakten slik.

- De hadde en samarbeidsavtale. Det var ikke flere i Skeid som prøvespilte for Lillestrøm, men jeg hørte ikke mer derfra, sier Abdellaoue til TV 2 Sporten

Hans første Tippeliga-scoring kom etter et presist hjørnespark fra Martin Andresen i det 54. minutt.

Se 0-1-målet her:

229361

10 minutter senere utnyttet 22-åringen en retur fra Otto Fredrikson etter et hardt, innoverskrudd frispark. Dermed stod det 0-2.

Se 0-2-målet her:

229360

På spørsmål om debuten kunne ha vært bedre, svarte Moa slik:

- Tja. Jeg kunne jo ha scoret flere... Neida. Dette var utrolig deilig. Vi visste hva som kom til å skje i dag. Lillestrøm borte er en slåsskamp hele tiden. Vi måtte bare ta opp hanskene fra forrige kamp (0-2 for Tromsø) og vise oss frem. Alle stod på i 90 minutter.

Les trenernes reaksjoner og se høydepunktene her!

Hæstad måttte ut
Kampen begynte ikke bra for gjestene. Hæstad - som fikk store deler av 2007-sesongen spolert på grunn av skader - gikk nesten ut i spagat i en duell tidlig i kampen. Løpsmaskinen prøvde å spille videre, men måtte gi opp.

I pausen ble skaden omtalt som "en liten strekk".

Lars Iver Strand tok Hæstads plass på midtbanen.

Det var samme mann som stod bak VIF sin første sjanse, men skuddet hans fra skrått hold ble reddet av LSK-keeper Otto Fredrikson. Ikke lenge etter dro Mohammed Abdellaoue seg fri på høyrekanten, skar inn og fyrte av et langskudd.

Det måtte en tabbe av gjestenes Troy Perkins til for at LSK skulle bli farlig før pause. Den amerikanske flygekeeperen havnet i ingenmannsland utenfor egen 16-meter like før pause. John Anders Bjørkøy klarte ikke å utnytte tabben og skjøt over.

Tom Nordlie kommenterte 1. omgang slik:

- Det er tett og tøft. Men vi har havnet litt i ubalanse på egne dødballer. Det må vi passe på. Dessuten må vi ikke bare lempe rett opp på Occean. Vi må vinkle pasningene våre i større grad, sier han.

Andresen vs Riseth
Martin Andresen sørget for for 3-0 da han satte et straffespark kontant oppe til høyre, etter at Johan Midttun Lie hadde sparket ned Morten Berre.

Se Andresens straffe her:

229354

Før scoringene begynte å renne inn, mente gjestene seg snytt for straffespark da Pål Steffen Andresen klippet ned Moa - med begge bein.

Situasjonen utløste heftig krangling mellom Vidar Riseth og Martin Andresen. Se krangelen her: 229352