Nicolai Stokholm
Nicolai Stokholm

Straffedrama i Stavanger

Svein-Erik Edvartsen slo nok en gang ned på holding i feltet. Men overså en klar Viking-hands på overtid. Se målene!

VIKING STADION (TV 2 Sporten): Viking var det beste laget og vant en fullt fortjent seier. Men siddisene måtte ha hjelp av dommer Svein-Erik Edvartsen for å senke Aalesund.

VIKING - AALESUND 2-1 (0-1)

Aalesund ledet nemlig noe ufortjent ledelse like før pause, etter at Erlend Holm satte et frispark direkte i mål fra 25 meter.

Strengt dømt
Elleve minutter etter sidebytte kom utligningen. Nicolai Stokholm gjorde ingen feil fra straffemerket, etter at Edvardsen for andre kamp blåste for holding i feltet. Ut fra tv-bildene var det vanskelig å slå fast om Amund Skiris brøt reglene i duellen mot Allan Gaarde, men Edvardsen var tydelig sikker i sin sak.

Det var nesten ingen andre av aktørene på banen. Verken hjemme- eller bortelagets spillere.

Se straffesituasjonen:
229314

- Jeg ser en arm som holder. Det er vanskelig å si, men det ser vel ut som straffe, sier Vikings assistenttrener til Tv 2 Sporten - etter å ha sett episoden i opptak på tv.

Heller ikke eksekutør Stokholm eller Gaarde - som var i duell med Skiri - var skråsikre.

- Jeg må se situasjonen igjen før jeg uttaler meg, sa Stokholm. Etter reprisen var han litt sikrere:

- Det er en dytt i ryggen der. Det er straffe.

Var det straffe? Diskuter i bunnen av saken!

Se Stokholms scoring:
229307

Snytt på overtid
Gaarde selv husket ikke episoden.

- Jeg husker ikke hva som skjedde. Jeg blir holdt hver gang jeg er i feltet, men jeg vet ikke om det var nok holding til å dømme straffe, sier dansken.

Han var imidlertid langt sikrere i sin sak når det gjaldt situasjonen på overtid, der Aalesund-spillerne forgjeves ropte på straffe.

- Jeg ser en arm som treffer ballen, sier en ærlig Gaarde.

Det var han ikke alene om. Men Svein-Erik Edvardsen fikk ikke situasjonen med seg, og vinkte spillet videre. Utfra tv-bildene er det likevel udiskutabelt at gjestene ble snytt for straffe. Et innlegg i Viking-feltet ble slått unna av Andrius Velickas underarm.

Se Vikings ledermål:
229316

- Ikke vits å spille
Amund Skiri, som forårsaket straffen, var svært skuffet etter kampen.

- Straffen var diskutabel. Men TV 2 Sporten har vel eksperter som er betalt for å uttale seg om dette. Jeg har ikke lyst til å si så mye, sier Skiri, før han ombestemmer seg.

- Det er billig. Jeg holder kanskje litt. Men nå må dommerne bestemme seg. Slike situasjoner er det 50 av i hver kamp. Hva skal jeg gjøre der da? Det er jo ikke vits i å spille hvis det skal være slik. Nå må dommerne sette seg ned å diskutere dette. De bør dømme når holdingen fører til retningsforandring eller når noen blir dradd ned, sier stopperen - som likevel er helt klar på at seieren var fullt fortjent.

- Viking var det beste laget, men det er synd når enkeltsituasjoner blir avgjørende.

At Viking var best er en helt korrekt oppsummering. Vertene styrte kampen stort sett hele tiden, og skapte det meste i begge omganger. Det var likevel Aalesund som ledet etter de første 45 minuttene, etter at Erlend Holm skrudde et frispark fra 25 minutter i mål bak en passiv Kristian Nicht.

Se Holms fulltreffer:
229296

Elleve minutter etter sidebytte kom den omdiskuterte straffesituasjonen. Kvarteret senere havnet ballen nok en gang i nettmaskene bak Aalesunds sisteskanse Adin Brown. Jone Samuelsen slo en lang ball inn i bakrommet. AaFKs Benjamin Kibebe sleivet ballen i stolpen, før Andrius Velicka satte returen i mål

Erlend Holms scoring var for øvrig Aalesunds første seriefulltreffer i Stavanger. Men tangotrøyene står fortsatt uten seier i oljebyen. På fire hjemmekamper mot Aalesund har Viking tolv poeng og 12-1 i målforskjell. Dermed lever AaFKs siddismareritt fortsatt.