Fredrikstad (Foto: SCANPIX)
Fredrikstad (Foto: SCANPIX)

«Heia Bortelaget»

I Trondheim finnes det en helt spesiell supporter-gjeng.

Supporter-klubben «Heia Bortelaget» er fast inventar på Lerkendal. Der heier de på bortelaget, uansett hvem Rosenborg møter. Klubben består av studenter og kreativiteten er stor. De har trykket opp egne t-skjorter og skjerf.

- Vi gjør dette for å støtte bortelag på Lerkendal, slik at Rosenborg taper og rykker ned, sier President Runar Flataker med et smil.

Trønder-rabatt
«Heia Bortelaget» ble stiftet i 1992, og har nesten 3000 medlemmer fra alle kanter av landet.

De siste årene har ikke RBK gjort det spesielt bra i serien. Det gleder de rosa-kledde supporterne.

- Det er en glede å se, til tross for at de har et budsjett som er det dobbelte av det de andre klubbene har. Det er bra at de klarer å somle det vekk år etter år, sier Helge Lauvsnes.

Det koster 20 kroner for livsvarig medlemsskap. Trøndere får 50 prosent rabatt. Men å rekruttere nye medlemmer i Trondheim er ikke lett.

- Det er jo noen få som ikke ser humoren i dette. De kommer med krasse kommentarer, men det får så være, mener Flataker.

Pokal
Talsmann for Kjernen, Bjørn Lyngen er en av de som ikke setter pris på de som konsekvent heier frem gjestene på Lerkendal.

- Organisasjoner som er basert på andres ulykke er i seg selv en inkarnasjon i smålighet. Fotball-support er det i hvert fall ikke.

Supporterne deler ut pokaler til lag som slår Rosenborg på Lerkendal. Dommere som dømmer straffe til bortelaget blir også belønnet med pokal.