Fish and chips

Siden det er valgdag i England i dag!

Begynn med å lage tartarsausen.
Rør sammen eggeplommer, sitron , sennep og hvitløk.
Spe med olje i en tynn stråle, visp godt hele tiden.
Visp inn kaldt vann til en glatt saus.
Rør inn sylteagurk og kapers og smak til med salt.

Del poteter i båter ( skrell poteter med tykt skall) .
Tørk potetene i et klede.

Legg flyndre filetene på kjøkkenpapir/ over og under slik at fuktighet fra fisken trekkes inn i papiret.

Frityrrøre:

Visp sammen mel, salt og øl og vend inn eggehviter ( pisket myk).
Varm olje i en vid gryte / panne med høye kanter.
Oljen skal varmes til 160 oC. ( Bruse når du stikker et treskaft ned i oljen).

Stek poteter i små porsjoner i den varme oljen.
Legg på kjøkkenpapir og dryss over salt.

Dypp de tørre flyndrefiletene i frityrrøren og stek 3-4 stk av gangen i den varme oljen.


Legg på kjøkkenpapir slik at overflødig olje trekkes ut.

Se mer her:

422700